Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liga je po zimním spánku. V neděli dorazí na jih Teplice!

Po třech měsících čekání mohou fanoušci Gambrinus ligy znovu vyrazit na soutěžní utkání. Dynamo se v 18. kole utká na svém stadionu s Teplicemi. Ty přes zimní přestávku svůj kádr výrazně neposílily, trenér Plíšek důvěřuje hráčům, kteří vybojovali po podzimu šestou příčku. Utkání začíná na Střeleckém ostrově v neděli v 15:00.

 

Ačkoliv tomu venkovní teploty nenapovídají, rozehraje se tento víkend jarní část Gambrinus ligy. Dynamo je po sedmnácti zápasech na třinácté pozici a pro nadcházejících třináct střetnutí má jasný cíl. Vyhnout se bojům o přežití v Gambrinus lize. Jak na to? Bodovat hned od začátku, trenér Šilhavý na tiskové konferenci prohlásil: "Byli bychom rádi, kdybychom po třech úvodních domácích zápasech byli z boje o záchranu venku. Po Teplicích nás čekají zápasy s Bohemians a Slováckem a když je zvládneme, tak to s námi bude dobré." Takže krok číslo jedna: FK TEPLICE.

V neděli se představí na Střeleckém ostrově severočeský klub, jenž prozatím nasbíral 25 bodů a obsadil šesté místo. Co se událo v teplickém táboře přes zimu? Tým opustil stoper Petr Lukáš, ten zamířil do Linze. Naopak ke kádru se znovu připojil Štěpán Vachoušek, který měl na podzim vypomoci pražské Spartě, ale s odstupem času by si technický záložník sparťanské angažmá vzhledem k malé vytíženosti asi odpustil. Poslat do hry může trenér Plíšek i zimní posilu Marka Jungra a nadějného Egona Vůcha. Na hostování poslali Tepličtí Stožického a Jablonského.

Zimní soustředění strávili tepličtí fotbalisté na slunném Kypru. Zde sehráli tři přípravná střetnutí se zahraničními soupeři, ale Teplice ve všech prohrály. Generálka na ligu už ovšem dopadla na jedničku. Chomutov nebyl pro žlutomodré žádným soupeřem, Tepličtí ho rozstříleli 8:0. Kouč Jiří Plíšek přes zimu se svými svěřenci zapracoval na nové útočné koncepci a vzhledem k výsledku s Chomutovem lze říci, že nazmar trenérovo úsilí nepřišlo. Vepředu mají Teplice dva vysoké forvardy, kteří jsou ze stran doplňováni Verbířem a Marešem. "Máme na to dost typově vyhovujících hráčů, hlavně útočníků," řekl Plíšek a připustil že s podobným rozestavením vyrukuje i na budějovické Dynamo.

Problémy ovšem mají Teplice v obranných řadách. V nouzi dokonce musel zapomenout na své původní povolání útočníka Vondrášek, který byl převelen do obrany. Zranění jsou totiž Smejkal, Rosa a zotavuje se Matula, nehraje ještě ani defenzivní štít Ljevakovič. Teplický kádr není nijak široký a po odchodu Lukáše tlačí Severočechy vzadu bota. Využijí toho České Budějovice?

Štítky FK Teplice, SK Dynamo České Budějovice, Jiří Plíšek, 1. česká fotbalová liga, trenér, Střelecký ostrov, Petr Lukáš, Bohemians 1905, 1. FC Slovácko, Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liga je po zimním spánku. V neděli dorazí na jih Teplice!  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.