Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na budějckém náměstí si zítra můžete vyzkoušet hod mobilem

Hod mobilem do dálky ze stoje a křesla, hod mobilem na cíl a freestyle. Tyto disciplíny si budou moci vyzkoušet účastníci Mistrovství České republiky v hodu mobilem, které pořádá za podpory města nezisková společnost ASEKOL zabývající se organizací sběru a recyklací elektroodpadu.

Akce startuje již zítra v 9 hodin na budějckém náměstí Přemysla Otakara II. a je součástí celorepublikové road-show Zahoď mobil. Vítězové jednotlivých kategorií získají zajímavé ceny. Návštěvníci zítřejší akce si budou moci mimo jiné zařádit na vozítku Segway, zasoutěžit si ve vzpírání elektrospotřebičů nebo za doprovodu odborníků z České astronomické společnosti pozorovat černé skvrny a erupce na Slunci. Programem bude provázet známá moderátorská dvojice Petr Svěcený a Vojtěch Bernatský.

„Při přípravě jsme se snažili myslet i na nejmenší děti. V rámci doprovodných aktivit jsme pro ně vedle IQ Parku připravili i mnohé další naučné a zábavné atrakce. Děti se budou moci vyřádit ve skákacím hradu, nebo budou mít za úkol roztřídit předměty na elektro, plast, papír a oblečení. Nenásilnou a zábavnou formou bychom je tak chtěli naučit, jak třídit odpad,“ říká Hana Ansorgová, manažerka komunikace společnosti ASEKOL.

Kromě zábavy můžete zítra na budějckém náměstí odevzdat i vysloužilé elektrospotřebiče. Všichni zájemci, kteří na akci přinesou starý mobil nebo jinou funkční, ale i nepoužívanou drobnou elektroniku, se automaticky zařadí do slosování o nejmodernější telefony SAMSUNG. Tečkou za celým dnem bude koncert kapely Kryštof, který vypukne v 18.30. Vstup na hodinový koncert je zdarma.

Cílem zítřejší akce je nejen najít mistra republiky v hodu mobilem, ale především zábavnou formou propagovat třídění mobilních telefonů a dalších vysloužilých elektrozařízení. Road-show navštíví během svého téměř půlročního putování po České republice celkem třináct měst. Ti nejlepší z každého města se budou moci o titul Mistra České republiky utkat příští rok na celorepublikovém finále. 


Autor: Magdalena Hladíková

Štítky Česko, Česká astronomická společnost, Petr Svěcený, Vojtěch Bernatský, Slunce, Samsung, Segway, Kryštof, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bára Lišková

Já si také půjdu hodit, ale jestli je zajištěna první pomoc?????? :-)

Čtvrtek, 19. května 2011, 01:58Odpovědět

Libor Matoušek

Možná v kategorii vzpírání s el. zařízeními :-D

Středa, 18. května 2011, 12:43Odpovědět

Hawky

Mám funkční, ale podle elektroměru "žravej" mrazák. Můžu s ním taky přikodrcat?

Středa, 18. května 2011, 12:32Odpovědět

Na budějckém náměstí si zítra můžete vyzkoušet hod mobilem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.