Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nehoda na přejezdu v Rožnově si vyžádala lidský život

Dnes patnáct minut po osmé hodině ranní se stala na železničním přejezdu v budějcké městské části Rožnově na křižovatce ulic Krumlovská a Ludvíka Kuby dopravní nehoda, při níž se střetl sedmapadesátiletý řidič Škody Octavia s právě projíždějícím spěšným vlakem jedoucím z Českých Budějovic na Linec.

Při dopravní nehodě utrpěl řidič osobního automobilu zranění neslučitelná se životem. „Za jakých okolností k dopravní nehodě došlo, je v současné době předmětem dalšího vyšetřování českobudějovických kriminalistů,“ řekla Budějcké Drbně mluvčí Regina Tupá.

Nikdo z třiceti cestujících ve vlaku naštěstí nebyl zraněn. Strojvedoucí podstoupil orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu. Na místě ihned po nehodě zasahovaly jednotky hasičského záchranného sboru a rychlé lékařské pomoci.

Místo tragédie bylo policií uzavřeno. „Podle posledních zpráv by mělo být v tuto chvíli již průjezdné,“ řekla ve 13. hodin Regina Tupá a dodala: „Žádáme případné svědky této dopravní nehody, kteří by mohli podat bližší informace k okolnostem a příčině, aby tak učinili na lince 158.“

Celková škoda po čtvrtečním střetu činí zhruba 450 tisíc korun, z toho je 250 tisíc na vlaku, 100 tisíc na železnici a 70 tisíc na automobilu.

Štítky Rožnov, dopravní nehoda, Ludvík Kuba, Linec, České Budějovice, Škoda Octavia, Hasičský záchranný sbor, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda na přejezdu v Rožnově si vyžádala lidský život  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.