Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obklíčená křižovatka

Tak jsme se zas jednou snažili projet co nejrychleji Budějce. Vyrazili jsme od Nemocnice a potřebovali jsme do Vrbnýho. A protože známe dopravní situaci pod viaduktem na Rudolfovské, zvolili jsme trasu přes Havlindu a přes Mladý.

Moc jsme si ale nepomohli. Paradoxně bez problémů jsme projeli Havlindu, ačkoli je tam objížďka kvůli uzavřené Čechovce. Ovšem jakmile jsme vyjeli na Novohradskou narazili jsme na štosující se auta kvůli kuželům, které zabíraly polovinu ulice. Důvod? Obnova zebry na přechodu pro chodce.

Když už jsme se konečně dostali na odbočku do ulice Masaryka (na železniční přejezd ke hřbitovu), projeli jsme bez problémů ke křižovatce Dobrovodská, Ledenická. Tam to byl ovšem ten pravý chaos. Proužkované kužely překážely na všech 3 přechodech této křižovatky. Průjezdnost byla závislá na toleranci řidičů jedoucích po hlavní a to ještě i oni museli být ostražití a dávat si vzájemně přednost na jediné půlce vozovky, která byla k dispozici.

Prosíme tímto ty, kteří značení ulic v Budějcích mají na starosti, aby trochu přemýšleli! Takhle je dopravní situace ve městě na hraně a tímto jí ještě zhoršujete. Dříve se znační provádělo hlavně v noci, kdy je nejmenší provoz.

Proč se to nedělá dnes?

redakce Drbny

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koktalka Merunkovo

jj taky jsem tudy dnes projížděla, bylo to kolem jedné a tedy ještě zdaleka ne v největší dopravní špičce, nechtěla bych tudy jet mezi čtvrtou a šestou. Asi by opravdu bylo lépe nejprve přemýšlet a pak konat....

Středa, 20. dubna 2011, 15:56Odpovědět

Obklíčená křižovatka  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.