Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Padělky tisícovek vyráběl v autě

Kriminalisté jihočeského policejního ředitelství, specialisté na hospodářské trestné činy, obvinili v těchto dnech dalšího padělatele bankovek. Muž z Písku (33 let) padělal koncem loňského roku bankovku v nominální výši 1 000 korun. Takto vyrobené padělky postupně začátkem letošního roku udával jako pravé peníze v Písku, Strakonicích a Českých Budějovicích.

 Kriminalisté dosud zadrželi necelou desítku padělků. Muž je vyšetřován na svobodě pro trestné činy podvodu a padělání a pozměnění peněz. Padělání bankovek je závažný trestný čin proti měně a pachateli hrozí při odsouzení trest odnětí svobody až do výše osmi let.

Kriminalistům se muž přiznal, že nepracuje a nemá žádné finanční prostředky. Padělané bankovky nicméně také používal při placení v sázkových kancelářích. Falešné bankovky vyráběl ve svém vozidle na multifunkčním zařízení, vozidlo pachateli sloužilo nejen jako mini padělatelská dílna, ale také jako přechodný domov.


Bankovky nejsou hodnoceny jako zdařilé, přesto se jich pachateli podařilo několik udat při různých platbách. Policie opakovaně upozorňuje obchodníky a zvlášť pokladní na nezbytnou opatrnost a ostražitost. Bankovky důkladně kontrolujte.

Štítky Písek, trestný čin, České Budějovice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padělky tisícovek vyráběl v autě  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.