Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na odkupu Hokejového Centra Pouzar se chce podílet SK Hamr. Město zatím na nabídku nereagovalo

Debaty o odkupu Hokejového Centra Pouzar sílí. Ne každému se totiž líbí schválený záměr odkupu městem za 71 milionů korun z veřejných financí. Do hry se však před pár dny zapojilo i pražské sdružení SK Hamr, které by rádo přispělo polovinou zmíněné částky s cílem získat polovinu areálu.

SK Hamr, ačkoliv se to může zdát, není žádným vesnickým sportovním klubem. Zapsaný spolek provozuje na území hlavního města dva rozsáhlé sportovní areály, které jsou pravidelně velmi vytížené. „Prvotní investice do výstavby obou areálů byly z vlastních prostředků,“ připomněl předseda SK Hamr Jakub Strnad.

Ten se proto obrátil v průběhu minulého měsíce na zastupitele Českých Budějovic s nabídkou finanční spoluúčasti při odkoupení Hokejového Centra Pouzar ve výši padesáti procent, tedy 35,65 milionu korun. Ve zmíněné nabídce, kterou má Budějcká Drbna k dispozici, Strnad zmiňuje, že jsou schopni zajistit ziskový provoz areálu a jeho polovinu odvádět do budějcké kasy.

ČTĚTE TAKÉ: Radní navrhli odkoupit Hokejové Centrum Pouzar za více než 70 milionů korun

„Přišlo nám, že areál má potenciál. Vše bylo vyvolané tím, jaká se objevila v Hospodářských novinách informace. Chtěli jsme vstoupit do jednání a uvidíme, jaký to bude mít výsledek,“ uvedl k nabídce Strnad. Rozhodně však zatím není ve hře celkový odkup Hokejového Centra Pouzar. „To teď není na pořadu dne, jednání se mohou vyvinout jakýmkoliv způsobem. Jsme opravdu teprve na začátku,“ řekl předseda SK Hamr.

Nabízí se tedy otázka, proč vůbec SK Hamr vstupuje do jednání na území jiného krajského města. „Všichni politici by měli k obdobným odkupům a i investicím do sportovních zařízení přistupovat maximálně zodpovědně, zejména s ohledem na možné budoucí provozní ztráty. Na to se ale u nás prakticky nehledí - máme velmi negativní osobní zkušenosti. Centrum se musí rozšířit o další sportovní aktivity, proto je nutné dále komunikovat s městem o spolupráci,“ upřesnil Jakub Strnad.

Nabídka SK Hamr městu (vlevo) a e-mailová reakce zastupitelky Evy Hajerové (vpravo).

Zatím však údajně na nabídku SK Hamr z vedení města nikdo nezareagoval. Nenechalo to ale chladnou nezávislou zastupitelku Evu Hajerovou. Ta se zcela jistě v odpovědi navezla i do komentáře, který vyšel na webu Budějcké Drbny. „Je vidět, že hlupáci se vždy nechají zmanipulovat novinářskými prostitutkami, které píší nepravdy,“ uvedla v odpovědi ze soukromého e-mailu.

Samotné zástupce pražského spolku následně pozvala na budějckou radnici. „Rádi poskytneme relevantní informace k majetkovým dispozicím i se zákony o nakládání s rozpočtem. Objasníme, jak a za kolik se ti, co dnes bojují proti Hokejovému Centru Pouzar, dostali ke sportovním areálům či pronájmu sportovních areálů za pět švestek na sto let v devadesátých letech,“ doplnila v e-mailu Hajerová.

ČTĚTE TAKÉ: GLOSA: Město by nemělo kupovat neúspěšné podnikatelské projekty. Ani od slavných sportovců…

Tím se ale Strnad vůbec nenechal rozhodit. „Ta odpověď byla natolik zvláštní, proto jsme na ni nereagovali. Její odpověď vůbec nechci komentovat,“ odmítl. Vše je totiž na úplném začátku. „Zatím jsme výrazným způsobem nepokročili, v nejbližší době nebo začátkem března bychom se měli sejít s vedením Hokejového Centra Pouzar,“ doplnil Strnad.

O vyjádření k celé kauze jsme požádali také zástupce Hokejového Centra Pouzar. Ti však nabídku Budějcké Drbny odmítli.

Štítky hokej, Jakub Strnad, sportovní areál, Drbna.cz, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na odkupu Hokejového Centra Pouzar se chce podílet SK Hamr. Město zatím na nabídku nereagovalo  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.