Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeští sociální demokraté nesouhlasí s vyškrtnutím Zimoly z kandidátky. A požadují po vedení strany důkladnější zdůvodnění

Rozhodčí řízení požadují jihočeští sociální demokraté, kteří zásadně nesouhlasí s vyškrtnutím bývalého hejtmana Jiřího Zimoly z kandidátní listiny pro podzimní sněmovní volby. Jihočeši, kteří trvají na respektování původní podoby kandidátky, požadují důkladnější zdůvodnění rozhodnutí celostátního vedení strany.

Navrhujeme rozhodčí řízení v co nejkratší době. Chceme důkladnější zdůvodnění vyškrtnutí Jiřího Zimoly z kandidátky. To, jak bylo vyškrtnutí vysvětleno, považujeme za naprosto nedostatečné a my s tím nesouhlasíme,“ uvedl po nedělním mimořádném jednání krajského výkonného výboru starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka, který stojí v čele jihočeské kandidátky sociálních demokratů.

„Počkáme na vyjádření předsednictva, s rozhodčím řízením musí souhlasit obě strany. Věřím, že vyjádření dorazí co nejdříve, během několika dnů,“ dodal Mrvka. Ten nechtěl rozhodně předjímat, co bude následovat, pokud přijde zamítavé vyjádření. Jisté je ale, že by platilo rozhodnutí vedení strany, to je vyškrtnutí Zimoly. „Náznaky, že by došlo k odstoupení dalších lidí z kandidátky byly, ale teď je opravdu velice předčasné o tom hovořit. To bychom jen polemizovali. Uvidíme, co další dny přinesou,“ uvedl Stanislav Mrvka.

Jiří Zimola se dnešního mimořádného jednání výkonného výboru nezúčastnil, je v zahraničí.

Předsednictvo ČSSD Zimolu vyškrtlo z jihočeské kandidátky do sněmovních voleb s odůvodněním, že nechce, aby problémy, které vedly k jeho rezignaci na post hejtmana, zatěžovaly stranu v předvolební kampani. To uvedl v pátek po jednání předsednictva šéf strany Bohuslav Sobotka.

Štítky Jiří Zimola, sociální demokracie, Stanislav Mrvka, Jindřichův Hradec, Bohuslav Sobotka, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Tuma

NAPROROSTO SPRÁVNĚ A VYHODTE SOBOTKU I ZVORÁLKA , TY NEJVÍCE ŠKODÍ SOCIALNÍ DEMOKRACII!!!!!!!!

Pondělí, 22. května 2017, 21:53Odpovědět

Jihočeští sociální demokraté nesouhlasí s vyškrtnutím Zimoly z kandidátky. A požadují po vedení strany důkladnější zdůvodnění  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.