Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeský kraj uvolní v příštím roce na dotační programy 237 milionů korun. Víc než letos

Jihočeský kraj uvolní v příštím roce na své dotační programy 237 milionů korun. Je to o 48 milionů korun více než letos. Dotační programy budou rozděleny do několika etap a o první granty mohou uchazeči žádat už na konci letošního roku. Ve čtvrtek 2. listopadu o tom rozhodlo zastupitelstvo Jihočeského kraje.

Podle náměstka hejtmanky Jihočeského kraje Pavla Hrocha dotační programy pokryjí řadu oblastí. „Od životního prostředí, zemědělství, lesnictví, obnovy komunikací, přes kulturu po sakrální památky. Skutečně si myslím, že na co vzpomeneme, to se v nabídce najde," uvedl Hroch. Nelze vyloučit, že kraj v průběhu příštího roku možná ještě částku zvýší.

Pavel Hroch dodal, že region hodlá utlumit individuální dotace a většinu peněz chce rozdělovat pomocí systémových grantů. „Myslíme si, že to je transparentnější model, kdy jsou jasně dána pravidla. Při individuálních dotacích může nastat různé obcházení systémových dotací," řekl.

Kraj nabídne celkem osmatřicet dotačních programů. Prvních sedmnáct vypíše v termínu od listopadu do ledna. Dalších patnáct programů pro žadatele připraví od ledna do února. Posledních šest výzev kraj vypíše v průběhu roku. Hroch uvedl, že se nejedná o jediné granty. „Mimo to je například program obnovy venkova, který bude v objemu sto milionů korun," upřesnil.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky zastupitelstvo, program, dotace, grant, Jihočeský kraj, Pavel Hroch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj uvolní v příštím roce na dotační programy 237 milionů korun. Víc než letos  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.