Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za město bude v teplárně hlasovat primátor Jiří Svoboda

Na valné hromadě Teplárny České Budějovice bude 15. června hlasovat za majoritního vlastníka primátor Jiří Svoboda. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Petr Holický. Jejich stranický kolega Pavel Matoušek totiž na řádné valné hromadě 27. května nečekaně nehlasoval pro nové členy dozorčí rady podniku, a to v rozporu s koaličními dohodami a usnesením městského zastupitelstva.

Firma se tak ocitla bez dozorčí rady a musela svolat novou valnou hromadu. „Kandidáti do dozorčí rady zůstávají stejní, delegátem na hromadu bude jako minule i náměstek primátora Martin Maršík,“ uvedl Holický.

Zastupitelé 25. května do dozorčí rady teplárny zvolili Jaroslava Macha, Radka Macha, Romana Kubíčka, Michala Kohna, Ivana Naberežného, Petru Šebestíkovou a Juraje Thomu. O Matouškově osudu bude rozhodovat zastupitelstvo na mimořádném jednání 8. června, radní 28. května doporučili odvolat ho z funkce. Matoušek podle primátora své jednání neodůvodnil, neuvedl žádné relevantní důvody, které by mu zamezily hlasovat v souladu s koaličními dohodami. Radniční koalice ANO, OPB, TOP 09 a KDU-ČSL podle Svobody ani dalších představitelů stran ohrožena není.

Na programu valné hromady teplárny bude vedle volby nových členů dozorčí rady i schválení smluv o výkonu funkce člena dozorčí rady. Město už na středeční hromadě podalo návrh, který stanovuje roční odměnu členům dozorčí rady, a to 420 tisíc předsedovi, 180 tisíc místopředsedovi a 120 tisíc korun členům. Dosud byla rada jedenáctičlenná. Podle legislativy musí být nový člen dozorčí rady v případě ukončení funkce dosavadního zvolen do dvou měsíců.

Zdroj: ČTK

Štítky Jiří Svoboda, dozorčí rada, primátor, valná hromada, České Budějovice, Jaroslav Mach, Radek Mach, Roman Kubíček, Juraj Thoma, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za město bude v teplárně hlasovat primátor Jiří Svoboda  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.