Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strany se shodují: Informace o půlmilionovém mandátu je lež

Kolem budějckého magistrátu se šuškají podivnosti. Na veřejnosti kolují zvěsti, že hnutí ANO a zastupitel města Filip Šmaus měli uzavřít dohodu k vzájemné prosperitě. Mandát ale „majitele“ nezměnil a ani finanční přesun se tudíž neuskutečnil.

Na podezřelé informace reagoval jako první Filip Šmaus. Nezávislý zastupitel města České Budějovice v mailovém prohlášení uvedl, že se na začátku září setkal s budějckými zástupci hnutí ANO. „Během této schůzky jsem byl vyzván, abych se vzdal zastupitelského mandátu ve prospěch hnutí ANO, což jsem odmítl,“ napsal Šmaus s tím, že v pátek 18. září se dozvěděl informaci, že se měl za částku 500 tisíc korun vzdát svého zastupitelského mandátu ve prospěch hnutí ANO.

Pokud by k tomu došlo, hnutí ANO by výrazně posílilo ve vznikající koalici. Nyní má devět členů v zastupitelském klubu. „Důrazně prohlašuji, že informace ohledně vzdání se mandátu, která se mě osobně velice dotkla, se ani v nejmenším nezakládá na pravdě. Svého mandátu se v žádném případě nevzdám a nadále zůstávám zastupitelem Statutárního města České Budějovice jako politicky nezařazený,“ dodal dále Šmaus. „Tímto prohlášením se chci veřejně distancovat od těchto lživých informací, jejichž snahou je diskreditace mé osoby. V případě pokračování této nactiutrhačné kampaně se budu bránit právní cestou.

Budějcká Drbna zjišťovala, se kterými osobami z hnutí ANO se Šmaus měl setkat: „Konkrétní osoby ale jmenovat nemohu. Nicméně tato informace nepřišla z jednoho místa, ale potvrdila se z více nezávislých zdrojů a zpráva se začala šířit,“ řekl dále zastupitel.

Začátek celé kauzy jde ale do dřívějších měsíců. Staronový primátor Budějc Jiří Svoboda na to řekl, že Šmaus, Richtrová a Matoušek byli vyzváni na jednání celorepublikového předsednictva ANO, při projednávání jejich vyloučení z hnutí, aby se vzdali zastupitelského mandátu. „Jednání proběhlo v červnu letošního roku,“ řekl Svoboda, který se vyjádřil také k avizované informaci k půlmilionové částce: „O této informaci mi není nic známo. Pokud to tvrdí pan Šmaus, bude zřejmě i původcem. Vyjednávací tým ANO ve složení Svoboda, Konečný, Kubíček, Kozlová nejednal při koaličních jednáních nikdy s klubem Nezávislých a ani s panem Šmausem.

Obě strany se tedy od nabídky i přijetí půlmilionového mandátu distancovaly.

Štítky politika, Jiří Svoboda, Filip Šmaus, mandát, ANO 2011, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strany se shodují: Informace o půlmilionovém mandátu je lež  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.