Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jižní a západní Čechy získaly z ROP 1,6 miliardy. Nejvíce peněz mířilo do modernizace silnic

Regionální operační program Jihozápad v roce 2014 podpořil 135 projektů v celkové hodnotě 1,6 miliardy korun. Nejvíce peněz směřovalo do rozvoje a modernizace komunikací. Žadatelé vloni v pěti výzvách předložili 276 projektových žádostí, které měly v součtu hodnotu téměř 2,5 miliardy korun.

„V loňském roce vyhlásil úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad celkem pět výzev k předkládání projektových žádostí. Výzvy byly určeny zájemcům o dotace z Jihočeského a Plzeňského kraje a směřovaly do modernizace silniční sítě, rozvoje místních komunikací, Integrovaného plánu rozvoje měst a rozvoje infrastruktury základního, středního a vyššího z odborného školství,“ uvedla ředitelka úřadu regionální rady Michaela Šímová.

ROP Jihozápad připravuje další výzvy i pro letošek, který bude svým způsobem specifický. Do konce tohoto roku musí být totiž všechny projekty realizovány, zkontrolovány a proplaceny. „Během posledních měsíců jsme také museli efektivně reagovat na oslabení koruny vůči euru. Peníze, které se u projektů ušetřily při výběrových řízeních a změnách kurzů, jsme efektivně přesunuli do dalších výzev,“ řekl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

ROP Jihozápad za osm let své existence proplatil projekty za více než 12 miliard korun.

Zdroj: ČTK

Štítky ROP Jihozápad, peníze, finanční prostředky, dotace, projekt, Západní Čechy, Plzeňský kraj, Jihočeský kraj, Ivo Grüner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní a západní Čechy získaly z ROP 1,6 miliardy. Nejvíce peněz mířilo do modernizace silnic  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.