Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prezident Václav Klaus otevřel v rámci Země živitelky nový pavilon v areálu výstaviště

V Českých Budějovicích začal 38. ročník největšího agrosalonu Země Živitelka, prezident Václav Klaus otevřel nový pavilon T. Ten zdvojnásobil krytou plochu v areálu výstaviště a jeho rozloha činí přes 6000 metrů čtverečních, řekla ředitelka Výstaviště České Budějovice Marcela Payerová.

Otevření nového multifunkčního pavilonu T, který zdvojnásobil krytou výstavní plochu v areálu, se zúčastnili také ministři zemědělství Visegrádské čtyřky.

"Nový pavilon vyšel na 188 milionů korun. Jde o multifunkční zařízení určené k pořádání různých jak kulturních, tak sportovních akcí, kongresů a konferencí" řekla Payerová. Jeho výstavba začala v prosinci a po dobu trvání Země živitelky se v něm prezentují potravinářské firmy.

V novém pavilonu T se návštěvníkům představí v Česku vyrobené potraviny z českých surovin a oceněné značkou Regionální potravina. Volné plochy obsadí opět zemědělská technika, jako jsou traktory, kombajny a jiné stroje, představí se producenti osiv a krmiva a také chovatelé plemenného skotu a dalších hospodářských zvířat.

"Celá výstava se dělí v jednotlivých dnech na různé tematické celky. Čtvrtek je věnovaný českým pekařům a cukrářům, pondělí je dnem ovocnářů. Doprovodný program budou tvořit různé semináře či konference z daných oborů," doplnila Payerová.

Největší agrosalon v zemi navštívilo vloni asi 100 000 lidí.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky pavilon, České Budějovice, Václav Klaus, Země živitelka, kongresové centrum, Visegrádská skupina, Česko, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Václav Klaus otevřel v rámci Země živitelky nový pavilon v areálu výstaviště  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.