Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rada NP Šumava bude v pátek jednat poprvé v novém složení

Rada NP Šumava se sejde poprvé v novém složení. Na jednání, které se uskuteční v pátek 13. května 2011, svolali jmenované i delegované členy stávající předseda Rady NP Šumava Stanislav Vacek spolu s ředitelem Správy Janem Stráským.

Rada NP Šumava, která bude v novém složení jednat v pátek 13. května v 10.00 hodin, má dvě skupiny svých členů. První, jejíž členové jsou delegováni ze zákona, čítá 25 členů, a to 22 starostů (nebo jejich zástupců) obcí, které alespoň částí svého správního území zasahují do NP Šumava, dále dva zástupci krajů, Jan Kroupar za KÚ Plzeňského kraje a Karel Vlasák z KÚ Jihočeského kraje, a jeden člen z Horské služby Šumava.

Druhou část Rady, která má 23 členů, jmenoval ředitel správy Jan Stráský. "Je v ní devět vědců, Petr Zahradník, Jaroslava Pertoldová, Vilém Podrázský, Stanislav Vacek, Antonín Buček, Petr Kantor, Petr Moucha, Otakar Schwarz a Josef Vovesný. Dále jsou v ní čtyři členové z Hospodářské a Agrární komory, Vojtěch Toman, Hana Hricová, Josef Juriga a František Kohout. Pět členů je z řad podnikatelů, jsou jimi Václav Sklenář, František Dvořák, František Scheinost, Pavel Vokál a Jaroslav Neužil. Dalšími pěti členy jsou Miloš Picek, Ladislav Havel, Karel Markvart, Jan Zahradník a František Nykles," upřesnila mluvčí parku Jana Zwettlerová.

„Program neveřejného jednání Rady má dva body, a to volbu předsedy, místopředsedy a Výkonného výboru Rady NP Šumava a plán obranných opatření k utlumení kůrovcové kalamity v NP Šumava,“ řekl ředitel Správy Jan Stráský.

Autor: Dobrin Stojcev

Štítky Národní park Šumava, Jan Stráský, Petr Zahradník, Antonín Buček, František Dvořák, Jan Zahradník, František Kohout, Ladislav Havel, Plzeňský kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada NP Šumava bude v pátek jednat poprvé v novém složení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.