Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Regionální veletrh v Českých Budějovicích nabídne informace a služby pro život v Evropské unii

Europe Direct České Budějovice ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v České republice připravilo na pátek 30. září v Českých Budějovicích regionální veletrh evropských informačních sítí. To v úterý řekl Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice.

Návštěvníkům se v rámci jednodenní akce s mottem „Evropa je vám na dosah“ představí v nové a atraktivní podobě evropské informační sítě a instituce. Připraven je i doprovodný program.

„Naším cílem je seznámit občany s existencí a přínosem služeb, které jednotlivá kontaktní místa evropských agentur a institucí v České republice nabízejí. Studenti, podnikatelé, ale i široká veřejnost budou mít příležitost se na jednom místě v jeden den zeptat na cokoli, co s Evropskou unií souvisí," popsal regionální veletrh Jan Michal.

Pracovníci jednotlivých informačních center seznámí návštěvníky veletrhu například s možnostmi zaměstnání v zemích EU, se studijními příležitostmi na evropských univerzitách, s podmínkami podnikání v evropských zemích či s právy spotřebitelů napříč EU.

Záštitu nad regionálním veletrhem v Českých Budějovicích převzal primátor města Juraj Thoma (HOPB) a hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD). „Věřím, že si na českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II. najde v pátek 30. září cestu co nejvíce našich občanů, zejména z řad mladých lidí. Veletrh evropských informačních sítí nabídne na jednom místě řadu praktických informací a i proto jsme rádi, že České Budějovice jsou jedním ze čtyř měst v České republice, kde se tato akce letos koná,“ uvedl Thoma.

Hejtman Zimola vidí v akci jedinečnou příležitost k setkání se zástupci všech klíčových evropských informačních sítí. “Na jednom místě mohou lidé získat informace o studiu či pracovním uplatnění v zemích Evropské unie, ale na své si přijdou i podnikatelé. Svou činnost a nepřeberné množství informací o EU bude prezentovat také Europe Direct Centrum, které celoročně sídlí v budově Krajského úřadu a úzce spolupracuje se stálou kanceláří Jihočeského kraje v Bruselu. I ta je návštěvníkům evropských institucí vždy otevřena a ochotná poradit a pomoci,“ sdělil hejtman.

„Na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích bude od 10.00 do 17.00 pro veřejnost připraven i zábavný a soutěžní program. V den konání akce bude navíc městem projíždět speciální nízkopodlažní autobus, který bude sloužit nejen jako dopravní prostředek, ale také jako místo pro získání dalších informací o Evropské unii,“ dodala k programu akcí Andrea Matušáková, která na Zastoupení Evropské komise turné připravuje.

Na hlavním pódiu budou pro veřejnost připraveny závody na rotopedech s cílem ujet celkem 900 kilometrů, tedy vzdálenost z ČR do Bruselu, a názorně tak ukázat, že EU je nám skutečně na dosah. Účastníci, kteří se zapojí do jízd na rotopedu, budou moci vyhrát drobné dárky a hlavní cenu, zájezd do Bruselu. Jízdy na rotopedech budou provázené vystoupeními zástupců a uživatelů jednotlivých sítí a institucí na evropské, národní a regionální úrovni.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, Evropská unie, veletrh, Česko, Evropská komise, Brusel, Přemysl Otakar II., Juraj Thoma, rotoped, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Regionální veletrh v Českých Budějovicích nabídne informace a služby pro život v Evropské unii  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.