Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pod stromečkem našli tři fabie

Hned tři zachovalá osobní auta našli pod pomyslným stromečkem v Jaderné elektrárně Temelín zástupci Farní charity z Týna nad Vltavou, Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity a českobudějovického Gymnázia Česká. Nově budou sloužit terénním pečovatelům, nebo hendikepovaným studentům.

Jde o tři běžná osobní auta s velkým kufrem, nemají příliš mnoho najetých kilometrů a procházela pravidelným značkovým servisem. Místo do dražby ale zamířila k potřebným. Ve všech případech budou sloužit k pomoci potřebným nebo vzdělávání. „Je to úžasný vánoční dárek. Máme osm pečovatelek, které několikrát denně vyjíždějí k lidem, kteří jsou například upoutaní na lůžko. Problém byl, že zdaleka ne pro všechny bylo k dispozici auto, což se teď mění. Zjednodušeně řečeno, pomůžeme více lidem,“ upřesnila zástupkyně Farní charity Daniela Laschová.

Podobný účel bude mít i auto určené pro budějovické Gymnázium Česká. Podle ředitele Antonína Sekyrky bude sloužit hlavně hendikepovaným studentům. „Jsme mimo jiné i sportovním gymnáziem a máme řadu hendikepovaných sportovců. Auto chceme využít hlavně pro ně - k dopravě na sportoviště, případně závody,“ upřesnil.

Podobné určení má i nový vůz Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity. Společnost ČEZ každoročně obdarovává několika vyřazenými auty především charitativní spolky či školy. „Tyto vozy jsme využívali v různých regionech České republiky. Jsou ve velmi dobrém stavu, poskytujeme k nim i sadu náhradních pneumatik a věřím, že ještě spoustu let budou sloužit dobrému účelu,“ sdělil Radan Beneš, ředitel Úseku dopravní služby společnosti ČEZ. S novým autem Farní charity se klienti seznámí ještě letos, auta určená školám si pedagogové a hendikepovaní studenti užijí po vánočních prázdninách. 

Štítky Farní charita, Jaderná elektrárna Temelín, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Týn nad Vltavou, ČEZ, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod stromečkem našli tři fabie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.