Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Den otevřených dveří v dopravním podniku přilákal rekordní počet návštěvníků

Českobudějovický dopravní podnik oslavil výročí 65 let autobusové dopravy a 25 let obnovení trolejbusové dopravy již tradičním Dnem otevřených dveří, který zaznamenal nebývalý zájem veřejnosti. Akce byla výrazným příspěvkem k výročím, jež městský dopravce v letošním roce slaví.

Sobotní Den otevřených dveří v autobusové i trolejbusové vozovně sliboval pestrý program pro malé a velké zájemce o techniku i zábavu. Bohatá nabídka a krásné počasí přilákalo nakonec do obou dep okolo čtyř a půl tisíce návštěvníků, kteří si dle jejich reakcí den velice užili. Všichni příchozí si vyzkoušeli spoustu atrakcí, velký zájem byl například o ukázky práce složek Integrovaného záchranného systému, celní správy či městské policie. Lákadlem byl také stánek sokolníků z letiště, expozice ZOO Hluboká nad Vltavou či místního planetária, děti si užily závody šlapacích motokár či nafukovací atrakce, obdiv patřil i vozům, které nadcházející sobotu vyjedou na trať Rallye Český Krumlov.

Výjimečným zážitkem a návratem do časů minulých byla přehlídka historických autobusů a také okružní jízdy autobusem Škoda 706 RTO MEX a trolejbusem Škoda 9 Tr HT se zrekonstruovaným osobním přívěsem. V průběhu dne se s nimi každou hodinu propojovaly obě vozovny s přestupem na Mariánském náměstí, uvnitř vozů byly k dispozici cestujícím krásné průvodčí v dobových kostýmech, které vydávaly a štípaly jízdenky.

„Zájem návštěvníků o naše aktivity nás velice těší. Dobrá nálada a kladné ohlasy účastníků akce jsou pro nás odměnou a hnacím motorem, abychom v podobných projektech pokračovali a přinášeli další novinky nejen ve službách veřejné dopravy,“ zhodnotil akci ředitel a místopředseda představenstva českobudějovického dopravního podniku Slavoj Dolejš. 

Tisková zpráva

Štítky dopravní společnost, Hluboká nad Vltavou, Český Krumlov, Škoda 706 RTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den otevřených dveří v dopravním podniku přilákal rekordní počet návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.