Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na náměstí se možná znovu objeví ledová plocha

Léto je sice na spadnutí, ale na radnici už myslí i na Vánoce. Někteří snad ještě pamatují, že před lety se na náměstí Přemysla Otakara II. bruslilo v průběhu adventních trhů. O návratu k této tradici teď uvažují městští radní. Přáli by si, aby se na na ledové ploše bruslilo alespoň jednatřicet dní v kuse.

„Schválili jsme pronájem ledové plochy na jeden měsíc. Jsme vázáni zákonem o veřejných zakázkách, nemůžeme přesáhnout cenu dva miliony korun,“ poodhalil podrobnosti kulturní náměstek Jaromír Talíř. Ledová plocha by stála opět jako několikrát předtím na straně u radnice, protože odtud může vést přípojka elektřiny. „Řešili jsme i to, zda plocha nebude škodit keramické dlažbě na náměstí, ale myslím, že se dá najít takové řešení, aby k poškození nedošlo,“ věří Talíř.

Další podrobnosti o plánovaném záměru budou na radnici řešit ještě v průběhu roku. Umístění ještě není stoprocentně projednané. Na poradě například vedení města řešilo, zda by plocha měla být spíše blíž nebo dál od silnice.

Autoři

Štítky ledová plocha, radnice, Přemysl Otakar II., Vánoce, Jaromír Talíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí se možná znovu objeví ledová plocha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.