Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Temelín bude cvičit a přitom spustí sirény

Nepřerušovaný tón v délce 140 vteřin se ve čtvrtek 29. září ráno rozezní v areálu elektrárny. Varovná siréna zahájí dvoudenní cvičení zaměřené na činnost havarijního štábu a mobilní monitorovací skupiny. S výjimkou sirén se cvičení okolí prakticky nedotkne.

Kromě sirény nebude mít čtvrteční cvičení žádný vliv na okolí elektrárny. Veškeré dění bude probíhat uvnitř temelínského areálu, z krizových štábů se zapojí jen Státní úřad pro jadernou bezpečnost. Sama elektrárna zohledňuje i probíhající odstávky. „Určitě se zapojí havarijní štáb a ukryti budou pracovníci pouze z vybraných budov. Cvičení se tak nebude týkat lidí, kteří podílejí na zajištění odstávkových prací,“ poznamenal Sviták.

V pátek bude dvoučlenná skupina pracovníků provádět na vybraných místech v okolí elektrárny odběr vzorků. „Aby nevyděsili někoho v okolí, tak nebudou používat ochranné obleky, budou pouze v běžném pracovním oblečení,“ dodal Sviták. Jinak se cvičení ani v pátek okolí elektrárny nedotkne.

 

Štítky Temelín, elektrárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelín bude cvičit a přitom spustí sirény  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.