Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Lidé mají šanci prohlédnout si Temelín, do areálu nahlédnou i děti

Temelín „ponořený do tmy“ má šanci vidět 540 lidí. Ve dnech 26. a 27. listopadu a 3. a 4. prosince pořádá jihočeská elektrárna Adventní projížďky svým areálem. Na první termíny mají lidé možnost se registrovat do pátku.

V 16:00, 17:15 a 18:15 budou tuto sobotu a neděli vjíždět autobusy do areálu temelínské elektrárny. Vše se bude opakovat i o prvním prosincovém víkendu. Vedení temelínské elektrárny pořádá pro veřejnost večerní projížďky svým areálem. „Listopadový víkend bude věnován spíše dospělým. Součástí bude i diskuze na téma blackout a bezpečnost české energetické soustavy. Prosincový termín bude zaměřen hlavně na děti,“ zve na netradiční prohlídky Petr Šuleř, vedoucí temelínské komunikace ze společnosti ČEZ.

Podmínkou účasti dětí je ale platný občanský průkaz nebo cestovní pas. Adventní atmosféru u infocentra pak navodí čerti, krampusáci, Mikuláš nebo anděl.

Trasa projížďky povede kolem chladicích věží, skladu použitého paliva nebo výrobních bloků. Součástí je i návštěva infocentra a havarijního řídícího střediska. Svoji techniku návštěvníkům představí i temelínští hasiči.

Registrace je možná pouze e-mailem na infocentrum.ete@cez.cz. Zájemci o prohlídku nahlásí jméno, národnost, číslo občanského průkazu a bydliště, případně lze uvést i preferovaný čas projížďky.

Od začátku roku navštívilo Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín přes 26 tisíc lidí. Zámeček Vysoký Hrádek, který poskytuje infocentru zázemí od roku 1997, již několik let patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech.

Foto ČHMÚ

Štítky Temelín, elektrárna, ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mají šanci prohlédnout si Temelín, do areálu nahlédnou i děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.