Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zaměstnanci temelínské elektrárny se složili na hendikepované děti z Táborska

Zaměstnanci elektrárny Temelín se spolu se svými kolegy z dalších krajů složili na vybavení pro hendikepované děti z Táborska. Dohromady na speciální účet poslali 50 tisíc korun. Nadace ČEZ potom tento příspěvek zdvojnásobila. Na účtu obecně prospěšné společnosti Kaňka tak na Vánoce přibylo sto tisíc korun.

Speciální tříkolka, pojištění kochleárního aparátu nebo kurzy znakové řeči. Tak vypadají netradiční dárky v centru pro hendikepované děti Kaňka v Táboře. Přispěli na ně zaměstnanci jihočeské jaderné elektrárny i dalších provozů společnosti ČEZ. „Jsou to nejen dárky. Rozhodující část peněz je určena na takzvanou ranou péči, která je pro hendikepované děti nesmírně důležitá,“ poděkovala za Kaňku Ludmila Budilová.

S energetiky spolupracuje centrum kombinované s mateřskou a základní školou pro znevýhodněné děti dlouhodobě. Peníze už získalo jak prostřednictvím projektu Pomáhej pohybem, tak i díky zaměstnaneckým grantům. „My máme to štěstí, že jsme zdraví a můžeme pracovat. A jestli má někdo dostávat dárky, měli by to být ti, kteří takové štěstí nemají. A jsem moc rád, že se mezi zaměstnanci našlo tolik lidí, kteří to vidí stejně,“ konstatoval při předání symbolického šeku ředitel Jaderné elektrárny Temelín Bohdan Zronek.  

Zaměstnanci sami vybrali polovinu částky, zbývající doplatila Nadace ČEZ. V rámci stejného programu už přispěla i Dětskému domovu pro sluchově postižené v Českých Budějovicích. „Rozdělení podpory znevýhodněným dětem mezi zařízení ve dvou největších jihočeských městech jsme úplně neplánovali, ale odpovídá to tomu, že se snažíme rovnoměrně podporovat celý region. A možná stejně to chápou i zaměstnanci,“ přiznává s úsměvem šéf temelínské komunikace Petr Šuleř.

Štítky okres Tábor, ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín, Vánoce, Tábor, elektrárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci temelínské elektrárny se složili na hendikepované děti z Táborska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.