Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Velikonoční Hluboká nabídne rodinnou hru s mapou za obřími kraslicemi

Hluboká nad Vltavou chystá na velikonoční svátky pestrou nabídku kulturních a sportovních akcí hned na několika místech. Sobotní dopoledne bude patřit velikonočnímu dobročinnému běhu, který startuje u kostela Sv. Jana Nepomuckého, stejně jako odpoledne rodinná hra s mapou za obřími kraslicemi.

Od sobotního rána do nedělního odpoledne se bude v hlavním sále Alšovy jihočeské galerie „vítat jaro“ velikonočním trhem s kulturním programem, jehož realizaci v rámci projektu Pohodové velikonoce na Hluboké finančně podpořil Jihočeský kraj z grantového programu Jižní Čechy pohodové. V neděli obohatí nabídku také nádvoří hotelu Štekl se svým velikonočním jarmarkem.

„Zábavné odpoledne s jarním grilováním a areálovou hrou pro děti chystá sportovně relaxační areál, odkud povede velikonoční stezka na golfové hřiště, které bude tento den otevřené pro širokou veřejnost. Zajímavé a hravé sobotní odpoledne pod názvem Velikonoce s FloPem chystá také Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou,“ láká předseda spolku Hluboká a komise cestovního ruchu David Šťastný.

Od „škaredé středy“ počínaje je kostel Sv. Jana Nepomuckého otevřen k velikonoční liturgii. Na Velký pátek připravil otec Tomas van Zavrel rozjímání O utrpení a lásce s hudebním doprovodem. 

Také státní zámek Hluboká nabídne během velikonočního víkendu návštěvníkům tři prohlídkové trasy. Trasu stezky za obřími kraslicemi si budou moci milovníci sportu a hledači pokladů projít i po Velikonocích, obří vejce Hlubokou zdobit až do 28. května.
 

Autoři

Štítky Zámek Hluboká, kraslice, Jan Nepomucký, Velikonoce, Jihočeský kraj, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, David Šťastný, Velký pátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční Hluboká nabídne rodinnou hru s mapou za obřími kraslicemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.