Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Temelínská Joulinka rozdávala čokoládové zajíčky

Přesně 137 čokoládových zajíčků si během Velikonoc odnesly děti z Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Předcházelo tomu splnění několika úkolů. Velikonoční program s Joulinkou přilákal k Temelínu přes tři stovky návštěvníků. Z nich v tomto týdnu energetici vylosují jednoho výherce elektromobilu na celý víkend.

Najít čtyři indicie ukryté v zámeckém parku. Ty pak složit a vyluštit tajenku. Takový úkol čekal na děti během Velikonoc u temelínského infocentra. Odměnou byl nejen čokoládový zajíček, ale především zážitky. „Měli jsme trochu smůlu, protože pršelo. Ale i mokrá varianta přímo v infocentru se nám líbila. Hodně mě zaujala mlžná komora, Matýska zase věžní hodiny,“ poznamenal Aleš Stropek, tatínek čtyřletého Matyáše. I ten byl moc spokojený. „Našel jsem všechny čtyři papírky. Za ně jsem dostal čokoládového zajíčka. Sním ho hned cestou domů,“ pochlubil se malý Matyáš.

Zájem dětí byl i o nový fotokoutek. Focení „u reaktoru“ se líbilo čtyřleté Natálce Svitákové. „Žlutou helmu jsem měla na hlavě poprvé. Byla mi docela velká, i tak ale focení v ní byla pěkná legrace. Moje kšiltovka je ale lepší,“ svěřila se Natálka.

Letos šlo už o druhou akci, kterou ČEZ v temelínském infocentru připravil pro veřejnost. V obou případech se jednalo o průchozí akce bez front a davů lidí. „Rodiny k nám mohly přijet kdykoli a okamžitě se zapojit. A nehrálo roli, jestli přijely v pátek nebo pondělí, dopoledne či odpoledne. A těší nás, že mezi lidmi zájem o tento druh akcí je,“ poznamenal vedoucí temelínské komunikace Petr Šuleř.  

Ze všech návštěvníků energetici v tomto týdnu vylosují jednoho výherce, který bude moci celý víkend testovat elektromobil VW e-Golf.

Tisková zpráva | Foto Jana Provodová, Marek Sviták

Štítky Velikonoce, Jaderná elektrárna Temelín, Temelín, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelínská Joulinka rozdávala čokoládové zajíčky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.