Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KOČIČÍ OKÉNKO: Nalezení kocouři a kočky si určitě každého hned získají

V budějckém městském útulku, který je v provozu od poloviny loňského roku, mají ve své péči hodně úžasných kocourů a kočiček. V útulku svůj dočasný domov nalézají mňoukající bezdomovci, kteří byli nalezeni na území Českých Budějovic. A čekají na ty, u kterých najdou domov trvalý. Pokud toužíte po novém zvířecím kamarádovi nebo se vám zdá váš život tak nějak prázdný, neváhejte a přijeďte si svého mazlíka vybrat na Zavadilku, kde útulek sídlí.

Dnes vám představujeme několik z dočasným obyvatel útulku. Pokud vás některý z kočičích svěřenců zaujal nebo byste se jen chtěli podívat na jiné kočky, neváhejte útulek navštívit na adrese Zavadilka 2590, České Budějovice. Další informace lze získat na Facebooku Útulek pro kočky města České Budějovice nebo na telefonních číslech: 702 168 541 a 727 821 856.

Nezbeda Kostík

Přibližně deset měsíců starý kocourek je stále ještě trochu bojácný, ale když si někdo získá jeho důvěru, stává se z něj veliký mazel. Dostal se do útulku jako podvyživené koťátko, ale tyto časy už dávno pominuly. Co mu však z té doby zůstalo, je jeho jméno – Kostík. Nyní je z něj veliký kocour se spoustou elánu do života. Je vykastrovaný, naočkovaný a naprosto nekonfliktní vůči ostatním kočkám. Miluje proutěné věci, především košíky a kukaně, se kterými si rád hraje. Ideálně by se Kostík hodil k lidem bydlícím v bytě, kteří nemají jiné domácí mazlíčky, aby veškerá láska páníčků mohla být směřována právě k němu.

Mazlík Tlapka

Kocour se do útulku dostal koncem října minulého roku ve velmi špatném zdravotním stavu. Byl plný parazitů, vyhublý, špinavý a kulhal. V současné době je již kocourek zcela zdráv, je vykastrovaný a naočkovaný. Po předchozím úrazu mu ale zůstal jeden menší handicap. Stále trochu kulhá, což zaměstnance útulku podnítilo k tomu, aby ho nazývali Tlapkou. Jeho věk se odhaduje na rozmezí dvou až čtyřech let. Vzhledem k jeho handicapu se doporučuje do bytu buď jako jedináček nebo k nějaké jiné kočičce, která však nebude příliš velká, protože z těch Tlapka nemá dobrý pocit. K lidem je velmi přátelský a největší radost mu člověk udělá, když se s ním bude mazlit. 

Pyšný Garfield

Garfield je zhruba roční kocourek. Jméno dostal podle zbarvení svého kožíšku, který je nápadně podobný filmovému kocourovi Garfieldovi. Svou povahou není až tak velký mazel. Jedná se spíše o pyšnějšího kocoura. Nedoporučuje se tedy k malým dětem, ale spíše se mu bude líbit u páníčků, kteří chtějí vznešeného mazlíčka. Je vhodný k domku se zahrádkou, kde bude mít možnost se procházet na čerstvém vzduchu a zároveň bude mít zajištěn vstup do domu s pohodlným pelíškem. Garfield je zcela bez zdravotních komplikací. Je odčervený, očkovaný a kastrovaný.

Kráska bez jména

Krásná kočička se zlatým kožíškem, narozená v loňském roce, je velmi stále drobná a vypadá jako koťátko. Do útulku byla přijata koncem letošního března a ještě je trošku ostýchavá. Není však vůbec agresivní a po chvíli hlazení začíná vrnět. Zatím jí v útulku nevymysleli žádné jméno, takže pokud by si někdo svou kočičku rád pojmenoval podle sebe, má ideální příležitost k adopci. Je odčervená, vykastrovaná a za sebou už má i své první očkování. Používání kočičí toalety je pro ni samozřejmostí. Potřebuje kvalitní stravu, aby ještě zesílila a vyrostla. Kočička se hodí spíše do klidnější domácnosti.

Autoři

Štítky kočka, České Budějovice, Facebook, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOČIČÍ OKÉNKO: Nalezení kocouři a kočky si určitě každého hned získají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.