Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

PSÍ OKÉNKO: Trojice opuštěných psích mazlíků hledá nové domovy

Květnové počasí je ideální na venčení psích kamarádů. A že žádného zatím nemáte, nemusí být vůbec neřešitelný problém. Stačí, když navštívíte některý z psích útulků, kde si můžete zvířecího kamaráda adoptovat. Pokud jste z Českobudějovicka nebo Prachaticka, tak právě pro vás je k adopci ideální šance v místních útulcích.

Terinka

Terinka je zhruba dvouletá psí slečna, která se do českobudějovického útulku dostala přibližně před týdnem. Jedná se o křížence slovenského čuvače bílého zbarvení. Fenečka oplývá hustou a jemnou srstí, kterou je velice příjemné si pohladit. Terinka je prozatím poněkud zdrženlivá, protože za sebou nemá lehké časy. Původnímu majiteli byla odebrána pro zanedbávání péče. Do útulku se tedy dostala poněkud hubená ale v současných dnech už je na ní vidět, že zpět nabírá svou původní váhu. Na Terince je vidět, že je zvyklá hlídat, proto by se hodila spíše do domu s větší zahradou, kde by měla dostatek volného prostoru. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování je může být fenka svěřena pouze do svěřenecké péče. K adopci bude moci dojít po uzavření šetření.

Nalezenec

Následující mazlík se dostal do útulku v posledních dnech. Byl nalezen na křižovatce ulic Pražská a Okružní na začátku budějovické čtvrti Nemanice. Jedná se o německého ovčáka černého zbarvení. Pejsek vypadá, že je v dobré kondici a má veselou náladou. Nejeví žádné známky ubližování či týrání, a proto se v útulku domnívají, že se někomu ztratil na procházce nebo utekl dírou v plotě.

Pokud vás zaujal osud dvouleté Terinky nebo jste v popisu nalezence poznali svého miláčka, neváhejte a kontaktujte českobudějovický psí útulek na Facebooku Psí útulek České Budějovice, telefonních číslech: 721 351 227, 387 772 158 nebo osobně na adrese Na Zlaté stoce 3, České Budějovice 370 05.

Dag

V prachatických záchytných kotcích také mají jednoho německého ovčáka. Jmenuje se Dag a v útulku se pro něj snaží najít nový domov. Dagovi jsou dva roky, takže pokud si vyberete k adopci právě jeho, bude vaším společníkem po dlouhou dobu. Jelikož jde o psa s aktivní povahou, nejlépe mu bude u nějakého domku se zahradou. Chůze na vodítku mu nedělá problémy a zvládá i základní povely. Pokud však bude stát o to, abys vás Dag dokonale poslouchal, několik hodin na psím cvičišti bude ještě třeba.

Více informací o tomto psím klučinovi zájemci najdou na Faceboku Záchytné kotce MP Prachatice nebo je získají  na telefonním čísle 608 174 082.  

Autoři

Štítky adopce, okres České Budějovice, okres Prachatice, domov, Facebook, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PSÍ OKÉNKO: Trojice opuštěných psích mazlíků hledá nové domovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.