Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vědec Jan Šavel bádá v laboratoři Budějovického Budvaru už půl století

Neuvěřitelných a úctyhodných padesát let uplynulo v pondělí 17. července od okamžiku, kdy do laboratoře Budějovického Budvaru nastoupil docent Jan Šavel. Ten patří mezi významné české vědce, publikoval více než dvě stovky odborných článků, podílel se na psaní několika učebnic a je autorem asi třiceti patentů.

Jan Šavel je členem Síně slávy českého pivovarství a sladařství, držitelem Výroční ceny F. O. Poupěte a Výroční ceny České a moravské pivovarnické akademie. Českobudějovický vědec je pracovně stále velmi aktivní, pracuje pro Budějovický Budvar při testování kvality surovin a kvality pivovarských kvasinek. Na podzim vyjde nová vysokoškolská učebnice „Sladařství“, do které napsal docent Šavel tři kapitoly.


Docent Jan Šavel dostal k výročí pamětní list a korbel se jménem.

K významnému výročí přišlo Janu Šavelovi osobně pogratulovat vedení pivovaru v čele s ředitelem Petrem Dvořákem, který mu předal pamětní list a korbel se jménem oslavence. Jubilantovi samozřejmě blahopřál i bývalý ředitel pivovaru Jiří Boček.

„Lidí jako Jan Šavel si v pivovaru velmi vážíme. Pan docent je bohatou studnicí zkušeností a znalostí, které předává nastupující generaci v naší laboratoři. Zároveň jeho myšlenky významně pomáhají s řešením aktuálních úkolů spojených s řízením kvality výroby. Do dalších let mu přeji pevné zdraví a hodně životního elánu,“ říká Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru.

Třiasedmdesátiletý českobudějovický rodák Jan Šavel stále pokračuje v práci pro Budějovický Budvar při testování kvality surovin a kvality pivovarských kvasinek. Na podzim 2017 vyjde nová vysokoškolská učebnice „Sladařství“, do které napsal tři kapitoly a u jedné další byl spoluautorem.

Tisková zpráva

Štítky Jan Šavel, vědec, Budějovický Budvar, výročí, 50 let, laboratoř, pivovar, Petr Dvořák, Jiří Boček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vědec Jan Šavel bádá v laboratoři Budějovického Budvaru už půl století  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.