Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ceny pohonných hmot stále padají dolů, v jižních Čechách jsou pod průměrem

V České republice i nadále klesají ceny benzinu a nafty. Vyplývá to z pravidelných statistik společnosti CCS. Za poslední měsíc klesla částka za litr nafty v průměru o téměř dvacet haléřů, Natural 95 zlevnil skoro o třicet haléřů. Trend by měl v následujících týdnech pokračovat.

Průměrná cena nafty se v minulém týdnu zastavila na částce 28,47 koruny. Nejlevnější je v Pardubickém kraji, kde lze litr nafty natankovat v průměru za 27,57 koruny, nejdražší naopak v Praze. V hlavním městě seženete litr přesně o korunu dráž oproti celorepublikovému průměru. Na jihu Čech stojí průměrně litr nafty 28,13 koruny.

Natural 95 je v porovnání s naftou o více než korunu dražší. Průměrně se jeho litr dá v České republice sehnat za 29,54 koruny. Nejlevněji v Pardubickém kraji a Ústeckém kraji, kde vyjde na 28,99 koruny, nejvíce utrpí peněženky znovu v Praze, litr stojí v průměru 30,44 koruny. V Jihočeském kraji stojí 29,38 koruny.

„Ceny pohonných hmot jsou příznivé a příznivý je pro motoristy i cenový výhled na další týdny. Trh v nejbližší době neočekává dramatické cenové skoky, společnosti jsou předzásobeny levnou ropou, a proto by měly ceny zůstat nízko i nadále,“ myslí si ekonomický expert vydavatelství Drbna Aleš Rod.

Nejlevněji jde na jihu Čech sehnat litr nafty už za 26,50 koruny, litr Naturalu 95 za 28,40 koruny. Přestože se však mohou zdát rozdíly mezi cenami na některých čerpacích stanicích velké, Rod varuje před iracionálním chováním při honbě za levnými pohonnými hmotami. „Nafta levnější o 50 haléřů je sice na první pohled dramatický rozdíl, ale na šedesátilitrové nádrži udělá rozdíl 30 korun. Stojí vám čas strávený hledáním takové úspory za to? Až budete čekat v zácpě, zkuste si to přepočíst vaší průměrnou hodinovou mzdou,“ dodává.

Foto Rostislav Hubal | Zdroj CCS

Štítky pohonné hmoty, ceny, benzín, nafta, motorová nafta, Česko, pohonné látky, Jihočeský kraj, Praha, Pardubický kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny pohonných hmot stále padají dolů, v jižních Čechách jsou pod průměrem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.