Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sestry v Písku dostaly přidáno, nemocnice odměny uhradila z vlastních zdrojů

Příplatek ve výši dvou tisíc korun dostali v těchto dnech se srpnovou výplatou zdravotničtí pracovníci směnného provozu v písecké nemocnici. Nemocnice připočetla k červencové mzdě odměnu všem, ktěří vykonávají nelékařské zdravotnické povolání bez odborného dohledu střídavě ve třísměnném nebo nepřetržitém provozním režimu.

„V naší nemocnici se to týká 266 zaměstnanců. Navýšení osobních nákladů za měsíc červenec přitom představuje zhruba 653 tisíc korun,“ uvedl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan. „Máme dalších 157 zaměstnanců v téže kategorii, kterých se dotace netýká, protože pracují v jednosměnném režimu. Proto nyní hledáme možnosti, jak tento dopad zmírnit. V současnosti jsme již vyplatili i kvůli této nerovnosti 1,6 milionu korun na mimořádné odměny,“ doplnil Holan.

O plošném navýšení mezd zdravotním sestrám pracujícím ve směnném provozu rozhodl letos ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík. Aby ale nemocnice na peníze dosáhly, musejí o ně zažádat jako o dotaci od příslušného kraje. A to kvůli složité administrativě trvá až několik měsíců.

Žádost o dotaci na mzdové odměny píseckých zdravotníků odeslal Jihočeský kraj ministerstvu zdravotnictví koncem července. „Tato dotace ovšem bude vypořádána až v pozdějším období, proto nyní odměny vyplácíme z vlastních finančních zdrojů. Dobré hospodaření to umožňuje i přesto, že jsme od letošního ledna všem zaměstnancům přidali deset procent do tarifní složky mzdy. Zároveň předpokládáme, že letos opět vyplatíme část takzvané třinácté mzdy,“ uzavřel ředitel Holan.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Písek, plat, mzda, dotace, Nemocnice Písek, Miloslav Ludvík, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sestry v Písku dostaly přidáno, nemocnice odměny uhradila z vlastních zdrojů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.