Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeští profesionální a dobrovolní hasiči bojovali v disciplínách TFA

Soutěž TFA, jejíž název pochází z anglického Toughest Firefighter Alive a volně se překládá jako „nejtvrdší hasič přežívá“, je nejtěžší hasičskou soutěží, která svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu. Letošního závodu se poprvé zúčastnili vedle profesionálních hasičů jihočeského sboru také závodníci z řad dobrovolných hasičů jihočeských obcí. Závodníci soutěžili v kategorii jednotlivců, a to ve věkové hranici do 34 let včetně a od 35 let výše.

Kategorii do 34 let suverénně ovládnul písecký Michal Brousil. Na druhém místě skončil domácí Ondřej Fišer a těsně za ním vybojoval třetí místo Tomáš Novotný.

Ve věkové kategorii nad 35 let vyhrál táborský borec Jiří Dvořák, který svým časem výrazně předčil i celou řadu kolegů z mladší věkové kategorie. Druhý skončil písecký David Kubiš a na třetím místě se umístil další reprezentant Petr Benda z Tábora.

Mezi dobrovolnými hasiči dosáhnul nejlepšího času Michal Koranda reprezentující sbor dobrovolných hasičů obce Drunče. Druhý byl jeho kolega Jiří Malecký, třetí skončil Jakub Semrád z Mladé Vožice.

Profesionální hasiči své časy zároveň započítávali do kategorie družstev. Soutěžní týmy mohlo v soutěži prezentovat maximálně pět závodníků, do celkového hodnocení družstev se pak započítávaly časy nejlepších tří. V celkovém hodnocení se nejlépe umístil územní odbor Písek, druhý skončil Tábor a třetí místo vybojoval Jindřichův Hradec.

Nejlepší profesionální hasiči se se svými výkony nominovali na mistrovství České republiky v disciplínách TFA, které se uskuteční letos v září v Ústí nad Labem.

Tisková zpráva

Štítky profesionální hasiči, dobrovolní hasiči, TFA, soutěž, hasič, Jiří Dvořák, sbor dobrovolných hasičů, Petr Benda, Česko, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští profesionální a dobrovolní hasiči bojovali v disciplínách TFA  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.