Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé mohou do konce srpna navrhovat své kandidáty na jihočeskou Zlatou šupinu

Zlatou šupinou už popáté ocení jihočeské hejtmanství významné osobnosti regionu. Pokud znáte ve svém okolí někoho výjimečného, někoho, kdo by si zasloužil, aby se o něm vědělo a jeho skutek, píle nebo dlouhodobá činnost nezapadly, můžete ho do konce srpna navrhnout na Cenu hejtmanky Jihočeského kraje za rok 2017.

Cena hejtmanky Jihočeského kraje je ocenění za mimořádné, prospěšné činy a celoživotní práci udílené lidem, kteří se zasloužili o rozvoj nebo dobré jméno Jihočeského kraje v nejrůznějších oblastech. Kandidáty na Zlatou šupinu může nominovat i široká veřejnost. Jihočeši tak mohou učinit do konce srpna, návrhy lze posílat na adresu cenahejtmanky@kraj-jihocesky.cz. Zpráva musí obsahovat stručný životopis nominované osobnosti a zásluhy, kvůli kterým je nominována.

Ocenění, které v sobě spojuje představu štěstí a symbol typicky jihočeského rybářského řemesla se bude předávat v rámci oslav 99. výročí vzniku samostatného československého státu. Slavnostní akt je plánován na čtvrtek 26. října od 18:00 hodin v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou.

Loni Zlatou šupinu obdrželi: majitel společnosti Brisk Mojmír Čapka, kreslíř a karikaturista Václav Johanus, zlatý paralympik z paralympiády v Rio de Janeiro Arnošt Petráček, předseda představenstva Rybářství Třeboň Jan Hůda a dvě novinářské sportovní legendy Deníku Vladimír Majer a Bohumil Ortman.

Autoři | Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky Cena, hejtmanka, šupina, kandidát, návrh, Jihočeský kraj, paralympijské hry, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Arnošt Petráček, Rybářství Třeboň, Československo, Rio de Janeiro, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou do konce srpna navrhovat své kandidáty na jihočeskou Zlatou šupinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.