Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeský kraj investuje osmašedesát milionů korun do modernizace nemocnic

Jihočeský kraj navýší kapitál svých čtyř nemocnic o přibližně osmašedesát milionů korun. Peníze investuje do modernizace zařízení, jejichž je zřizovatelem. Peníze míří do nemocnic v Táboře, Písku, Jindřichově Hradci a Strakonicích.

Nejvyšší částku získá táborská nemocnice, která obdrží sedmatřicet milionů korun. „Za peníze chce zvýšit pavilon akutní medicíny o jedno podlaží. Nové prostory budou sloužit pro potřeby dětského oddělení," uvedl vedoucí odboru zdravotnictví z jihočeského krajského úřadu Petr Studenovský.

Jindřichohradecká nemocnice získá od kraje dvacet milionů korun na rekonstrukci pavilonu pro následnou a rehabilitační péči. Strakonická nemocnice zase obdrží 5,5 milionu korun na nákup zařízení pro diagnostické vyšetření.

V písecké nemocnici navýší kraj kapitál o pět milionů korun. „Součástí areálu je i kaple, kterou nemocnice za tyto peníze zrekonstruuje," dodal Studenovský.

Jihočeští krajští zastupitelé rovněž schválili záměr investice do českobudějovické nemocnice. Jedná se o výrazně vyšší částku. Českobudějovická nemocnice ve splátkách získá do roku 2020 celkem 600 milionů korun. Kraj tím částečně sanuje její přesun z takzvaného dolního areálu a peníze zamíří i do nákupu zdravotnického zařízení.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky peníze, investice, nemocnice, kraj, Jihočeský kraj, Nemocnice Tábor, Písek, Jindřichův Hradec, Strakonice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj investuje osmašedesát milionů korun do modernizace nemocnic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.