Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Strakonická nemocnice zřídí kvůli protestu praktických lékařů speciální ambulanci

Strakonická nemocnice zřídí ve středu 18. října kvůli protestu praktických lékařů speciální ambulanci. Další jihočeské nemocnice dostaly doporučení, aby zvážily, zda posílí provoz.

K protestu praktických lékařů, kteří neotevřou své ordinace, se připojí na půl hodiny i lékárníci. „Strakonická nemocnice vyčlení jednu speciální ambulanci, tímto opatřením reaguje na krok dvou svazů, které se ke stávce připojily. Zbytek nemocnic nic neohlásil, my jsme k tomu v pondělí 16. října vydali jenom interní doporučení, aby primáři zvážili, zda posílit provoz. Samozřejmě, že žádného pacienta neodmítáme i přesto, že by měli s danou problematikou spadat k praktickému lékaři nebo specialistovi. Nemocnice jsou na to připravené, ví o tom, speciální ambulancí se k tomu postavila ta strakonická," řekla mluvčí krajského holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková.

Protestovat budou i jihočeští praktičtí lékaři. Patří k nim lékařka Eva Bicanová z Tábora. „Nebyly splněny všechny požadavky ještě za ministra zdravotnictví Němečka, z tohoto důvodu," vysvětlila Bicanová.

Praktická lékařka Jitka Bukovinská z Českých Budějovic se ke středečnímu protestu rovněž připojí. Na úterý si proto přeobjednala pacienty, kteří měli přijít až ve středu. „Zúčastním se v plném rozsahu z důvodů, které jsou známé, to by bylo na dlouho vypravovat; jsou to především e-recepty a administrativa. Právě proto máme teď náhradní poradnu, objednali jsme si v úterý to, co jsme měli objednáno na středu, a pracujeme dnes, v úterý, navíc," uvedla Bukovinská.

Protest praktických lékařů a ambulantních specialistů proti byrokracii a údajně nedostatečnému financování jejich praxí bude ve středu 18. října, kdy zavřou své ordinace. K protestu se připojí také lékárníci, někteří budou mít zavřeno mezi 10:30 a 11:00 hodin. Pokud jejich požadavky nebudou vyslyšeny, jsou lékaři připraveni zavírat ordinace opakovaně a na delší dobu.

Foto Budějcká Drbna | Zdroj ČTK

Štítky lékař, protest, lékárna, nemocnice, praktický lékař, Jihočeské nemocnice, a.s., České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická nemocnice zřídí kvůli protestu praktických lékařů speciální ambulanci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.