Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ohňostroj nad soutokem Vltavy a Malše? Českobudějovická hvězdárna slaví osmdesátiny

Českobudějovická hvězdárna oslavuje výročí osmdesát let od vzniku. Jedním z vrcholů oslav bude jubilejní ohňostroj, který rozzáří centrum města v pátek 24. listopadu od 18:00 hodin na soutoku Vltavy a Malše.

Od slavnostního otevření hvězdárny v roce 1937 uplynulo již osmdesát let. České Budějovice si připomenou výročí i touto slavnostní chvilkou, kdy se noční nebe rozsvítí nejen hvězdami. Slavnostní ohňostroj rozzáří centrum města v pátek 24. listopadu od 18:00 hodin. „Nejlepší výhled na ohnivé představení se divákům naskytne ze Sokolského ostrova nebo Zátkova nábřeží u Biskupské zahrady," podotkl Jakub Šimánek z Hvězdárny a planetária České Budějovice.

Ale to není z oslav všechno, hned příští víkend oslavy Hvězdných narozenin pokračují. Na sobotu 2. prosince je totiž přímo ve Hvězdárně a planetáriu v Českých Budějovicích připraven celodenní program pro malé i velké návštěvníky.

„Na slavnostním menu nebude chybět planetárium, výstava, pohádky pro děti, film nebo vyprávění s projekcí. Za jasného počasí se bude konat i pozorování dalekohledem. Program začíná v 10:00 hodin a probíhá po celý den, až do 21:00 hodin," upřesnil Jakub Šimánek.

Autoři | Foto hvezdarnacb.cz

Štítky hvězdárna, oslava, výročí, ohňostroj, Vltava, Malše, slavnost, planetárium, Jakub Šimánek, České Budějovice, centrum města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohňostroj nad soutokem Vltavy a Malše? Českobudějovická hvězdárna slaví osmdesátiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.