Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Reportér Tomáš Poláček je na další misi: stopem z Afriky do Prahy

Nenapravitelný dobrodruh Tomáš Poláček vyrazil před několika týdny na svoji poslední a nejbláznivější expedici. Tentokrát si stanovil laťku dost vysoko a rozhodl se autostopem dostat z Jižní Afriky až do Prahy.

Novinář Tomáš Poláček je již dobře znám svými dobrodružnými stopařskými výpravami po celém světě. Velmi diskutovanou se stala třeba jeho cesta na olympiádu v Pekingu v roce 2008. V roce 2015 se pak vypravil na předlouhý stop z Prahy přes celé Rusko na Kamčatku, a vzápětí z Aljašky do Ohňové země, na samý konec Jižní Ameriky. 

Nyní chce všechny dosavadní cesty překonat, a tak se vydal na autostop ještě bláznivější a náročnější. Tomáš na svou pouť vyrazil z Jižní Afriky ze Střelkového mysu, skončit ji plánuje na Střeleckém ostrově v Praze. Na celou cestu si vyhradil 70 dní tak, aby se do Prahy dopravil těsně před Vánocemi, kdy oslaví své čtyřicáté narozeniny. Pokud se mu to povede, půjde o autostop, který nemá obdoby.

Tomáš chce touto cestou završit putování kolem téměř celého světa a přiblížit se svému pubertálnímu snu: prostopovat do čtyřicátých narozenin celou planetu. O tom, co vše při dobrodružné cestě napříč celou Afrikou zažil, a o čem při ní přemýšlel, by chtěl napsat a příští rok na jaře vydat knihu. K tomu, aby se vydání povedlo realizovat, potřebuje získat alespoň dva tisíce zájemců skrz kampaň na Hithitu. „Knížka nebude k zakoupení v knihkupectvích, pouze na objednávky. Každá kniha bude s podpisem a osobním věnováním. Když si ji na Hithitu objedná alespoň dva tisíce zájemců, vyjde první květnový čtvrtek,“ vysvětluje Tomáš Poláček. 

Přispěvatelé si mohou vybrat z celé řady zajímavých odměn. Kromě samotné knihy Afrika Stopem lze objednat například i knihu doplněnou pohledem z Afriky s osobním věnováním, sadu všech tří Tomášových knih, večírek s Tomášem nebo třeba společné vystoupení Tomáše s Lukášem Hejlíkem nebo Xavierem Baumaxou.

Pokud vás zajímá, kde se Tomáš aktuálně pohybuje, můžete ho sledovat zde, aktuální reportáže pak uvidíte tady

Autoři

Štítky Tomáš Poláček, cestování, Afrika, Praha, kniha, Jižní Afrika, olympijské hry, Rusko, HitHit, Jižní Amerika, Peking

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reportér Tomáš Poláček je na další misi: stopem z Afriky do Prahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.