Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na místě bývalých kasáren vznikne dočasné shromaždiště odpadu

Na svém posledním zasedání rozhodla Rada města o vybudování dočasného shromaždiště odpadu v areálu bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech. Jeho provozovatelem bude společnost A.S.A. a s jeho otevřením se počítá od prvního zářijového dne.

„Budou tam umístěny kontejnery pro směsný komunální odpad, demoliční odpad, dřevo, pneumatiky, biologicky rozložitelný odpad, papír, plasty, sklo a kovy,“ říká náměstek primátora pro územní rozvoj František Konečný.

Shromaždiště vznikne na místě bývalého cvičiště. V areálu se rozšiřují černé skládky, proto je cílem zde odpad třídit a nelegálním skládkám tak zamezit. „Předpokládané měsíční náklady na obsluhu by měly být 40 tisíc bez DPH, náklady na svoz a likvidaci odpadu také 40 tisíc korun,“ doplňuje Konečný.

Štítky kasárna, odpad, a.s.a., František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

:-) Šalamounské rozhodnutí, Švábův Hrádek uprostřed sídlišť. Ten bordel co je v prostoru zrušených kasáren a tankodromu je od zde hojně sídlících bezdomovců. To jistě Městská policie dobře ví, prý monitorují jejich pohyb. Bohužel je to asi vše, co s tím udělají. Dříve oblíbená lokalita pejskařů a houbařů, dneska ráj bezdomovců. Prostor "tankodromu", tedy jeho část, je označena jako přírodní rezervace.

Pátek, 12. června 2015, 11:08Odpovědět

Na místě bývalých kasáren vznikne dočasné shromaždiště odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.