Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští hasiči získali novou techniku za téměř 16 milionů korun

Jihočeští hasiči získali za téměř 16 milionů korun novou techniku. Jde například o 10 různých vozidel a řadu doplňků. Peníze na nákup vybavení obdrželi z projektu Integrovaného operačního programu. Nová technika zamíří na stanice hasičů prakticky do všech jihočeských okresů.

„Jedná se především o mobilní techniku, protože právě mobilita je pro nás velmi důležitá. Proto třeba vítáme to, že jsme získali vozidla s pohonem na všechny čtyři kola, s nimiž se pak snadněji můžeme v terénu při zásahu pohybovat,“ uvedl náměstek ředitele krajských hasičů Zdeněk Kala.

Projekt Integrovaného operačního programu počítal s 255 miliony korun pro nákup vybavení hasičů ve všech krajích. Na nákladech se z 85 procent podílely strukturální fondy Evropské unie a zbytek hradil státní rozpočet. Přestože jihočeští hasiči získali nové vybavení, Kala uvedl, že by přivítali i výraznější podporu. „Zcela upřímně bychom si to dovedli představit ještě lepší. Ideální by bylo, pokud bychom získali dvojnásobně vyšší částku na nákup nových prostředků, pak bychom byli opravdu spokojeni,“ řekl Kala.

Kromě automobilů jihočeští hasiči obdrželi například žebříkovou sadu, dýchací přístroje, protichemické ochranné oděvy, tlakové lahve, zásahový radiometr, infračervený spektometr, termokameru nebo sadu na vyprošťování osob při dopravních nehodách.

Zdroj: ČTK

Štítky technika, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči získali novou techniku za téměř 16 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.