Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Díky módní show mají děti bez rodin naději na nový začátek

Necelých 400 tisíc korun přibyde po středečním večeru na účtu Nadace Terezy Maxové dětem. Výtěžek z osmého ročníku Benefiční módní show, která se uskutečnila v multifunkčním pavilonu T budějckého Výstaviště, bude věnován dětem, jejichž největším přáním je vrátit se domů.

Kolekce předních módních návrhářů a světových značek na velké přehlídkové scéně, prostorová videoprojekční a multimediální show či laserový videomapping. Agentura Art4Promotion proměnila již tradiční charitativní akci v obrovskou show, kterou si ve středu večer užívalo téměř 1900 diváků.

„Postavili jsme v pavilonu T největší scénu, jaká tam kdy stála. Využili jsme každý volný centimetr - jak na šířku pavilonu, která činí 42 metrů, tak i na jeho více než devítimetrovou výšku. Postavit ještě větší scénu v těchto prostorách už ani nejde,“ uvedl jednatel agentury Art4promotion Rudolf Střítecký.

Na Benefiční módní show, konanou ve prospěch její nadace, modelka Tereza Maxová bohužel kvůli pracovnímu vytížení nedorazila, a tak do Budějc vyslala alespoň maminku. „Moc mě mrzí, že tady nemůžu být. Jižní Čechy jsou pro mě srdcovým místem a pojí se k nim spousta mých vzpomínek z dětství. Můj tatínek totiž odsud pocházel,“ vzkázala prostřednictvím předtočeného videospotu Tereza Maxová.

Pak už ale přišel na řadu úchvatný program, který nenechal nikoho vydechnout. Po akrobatickém vystoupení slovenské skupiny Vertigo známé z televizního Talentu se po dlouhém mole začali v modelech od mnoha věhlasných módních značek promenádovat krásné ženy a šarmantní muži.

Pod světly reflektorů nechyběla ani Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová, která si pokaždé vysloužila od obecenstva aplaus. „Je pro mě čest zúčastnit se takové akce. Celý den neskrývám nadšení, že můžu konečně někoho podpořit a něco hezkého udělat. Je to úžasný pocit,“ svěřila se krátkovlasá kráska.

Nadšeným divákům se kromě sličných missek, finalistů soutěže Muž roku a vítězek Dívky Šumavy představily také osobnosti ze světa showbyznysu. Vystoupila zpěvačka Dannie, speciálním hostem večera byl charismatický brazilský zpěvák Santiago Ferreira, své umění představila budějcká skupina NG Dance Crew a na pódiu se také objevily Juicy Berry tančící pool dance.

Osobití moderátoři večera Iva Pazderková a Petr Vágner, kteří sami během módní show předvedli několik kousků z kolekcí Jaro/Léto 2013, dostali více prostoru vzápětí. Začala se totiž rozdávat radost těm, kvůli kterým se tenhle večer konal především. Pro děti ze Žíchovce poblíž Prachatic převzal poukázku do budějckého Hopsária, kde je čeká noc plná her včetně noclehu, ředitel dětského domova Josef Peiker.

„Kromě velkého poděkování bych chtěl říct jediné - dětské domovy jsou už dneska moderní instituce, žádné pasťáky. Všechno je díky Nadaci Terezy Maxové a projektu Art4kids směřováno k dětem. Doufám, že náš domov se jim odvděčuje tím, že má ve svých řadách šikovné děti,“ uvedl nejvyšší představitel Dětského domova Žíchovec.

A velká chvíle jeho svěřenců přišla vzápětí. „To je teda věc, stal ze mě strejc, brácha mi řek tenhle malej je tvůj synovec, to je zázrak, to je zázrak...“ zpíval hitovku Šoumen od Michala Davida jeden z chlapců a před sebou tlačil stařičký kočárek, ve kterém se vezl jeho menší kamarád. Potom se oba přidali k dalším dětem a tančili breakdance.

„Snažíme se tento večer uspořádat tak, abychom vygenerovali co největší zisk a ten pak vložili na účet Nadace Terezy Maxové dětem. Jsou naším dlouholetým partnerem, protože oni vědí nejlépe, jak s penězi naložit,“ nechala se slyšet ještě před začátkem akce jedna z jejích hlavních organizátorek, jednatelka produkční agentury Art4promotion Lenka Střítecká.

Zároveň vysvětlila poslání projektu Art4kids, věnovaného především Dětskému domovu Žíchovec. „Je našemu srdci nejblíž, proto s ním podnikáme tolik akcí. Kromě benefičního večera se nám vloni v létě podařilo zorganizovat ještě první ročník Setkání jihočeských dětských domovů a pěstounských rodin.“

Po přestávce přehlídkové molo zaplnily malé modelky a modelové - dětská přehlídka aktuálních trendů pro nejmenší si vysloužila snad největší aplaus večera! Po ukázce extravagantní kolekce studentů Technické univerzity v Liberci zněly z pódia tóny písniček populární kapely Charlie Straight, při kterých se sám na kytaru doprovodil její frontman Albert Černý.

A po přehlídce prací módní návrhářky Petry Balvínové i blížící se půlnocí spěla více než tříhodinová show do finiše. Věnovaná částka Nadaci Terezy Maxové dětem z minulých ročníků již přesáhla hranici dvou milionů korun, letos přibylo dalších 389 785 korun (a také 5,75 euro). Výraznou měrou do téhle sumy přispěli přítomní diváci, kteří v připravených obálkách během večera nastřádali přes 70 tisíc korun.

„Výtěžek poputuje nejen do dětského domova, ale také do pěstounských rodin a na záchranu toho, aby děti mohly v biologických rodinách zůstat a ústav vůbec nepoznaly. Vloni jsme díky této benefici podpořili Diecézní charitu v Českých Budějovicích a Farní charitu v Jindřichově Hradci. Peníze dostala i konkrétní pěstounská rodina, která přijala do své péče pět dětí, určitá částka putovala i za hranice jižních Čech,“ popsala tok vytěžených peněz ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem Terezie Sverdlinová, která převzala šek z rukou Lenky Střítecké a zástupce donátorské společnosti Sanatorium ART z Českých Budějovic Radomíra Thalera.

Jedním z hlavních mediálních partnerů osmého ročníku Benefiční módní show pro Nadaci Terezy Maxové dětem byla Budějcká Drbna.

Benefiční módní show pro Nadaci T. Maxové dětem

Čtvrtek, 11. dubna 2013, 22:15

Benefiční módní show pro Nadaci Terezy Maxové dětem
Benefiční módní show pro Nadaci Terezy Maxové dětem

Štítky Benefiční módní show pro Nadaci Terezy Maxové dětem, České Budějovice, Výstaviště, pavilon T, Tereza Maxová, rodina, pavilon, dětský domov, peníze, Albert Černý, Michal David, Gabriela Lašková, Iva Pazderková, Petr Vágner, Petra Balvínová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky módní show mají děti bez rodin naději na nový začátek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.