Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gastrofest přivítá kuchaře, jenž vařil pro Clintona a Obamu

Téměř dvě stovky vystavovatelů a 27 restaurací představí své kulinářské výrobky na největším tuzemském setkání kuchařů, cukrářů, barmanů a číšníků - budějckém Gastrofestu. Uskuteční se od 13. do 15. listopadu v areálu výstaviště. Pořadatelé očekávají, že na akci dorazí kolem 18 tisíc.

Jednou z novinek 18. ročníku Gastrofestu bude účast kuchaře Miroslava Duška, který působil více než 40 let v USA.

„Měl jsem tu čest, že jsem mimo jiné pracoval v poslední době v cateringové společnosti, která například připravovala bankety a rauty pro prezidenty Billa Clintona nebo Baracka Obamu,“ uvedl muž, jenž emigroval do Spojených států v roce 1971.

Před časem se vrátil do Česka a chce v Nových Hradech na Českobudějovicku v nejbližší době otevřít restauraci. Dušek na Gastrofestu připraví například specialitu z lososa a cizrnové pomazánky humus.

Návštěvníci však budou moci ochutnat i jiné speciality. Kuchaři budou na festivalu připravovat pokrmy z argentinské, marocké nebo mexické kuchyně. Jednou ze specialit budou například jídla z cvrčků nebo potemníků.

„Existuje 6500 druhů hmyzu, z nichž už byly vyrobeny různé pokrmy. My nabídneme tyto dva druhy,“ řekl jeden z kuchařů Gastrofestu Zdeněk Laur.

Vloni na festivalu pracovalo 334 kuchařů, číšníků, barmanů a cukrářů. Pořadatelé očekávají podobný počet i letos. „Jsme rádi, že zde lidem můžeme nabídnout něco, co třeba nemají možnost tak často ochutnat,“ uvedl ředitel festivalu Vladimír Tůma.

Zdroj: ČTK

Štítky Gastrofest, České Budějovice, Výstaviště České Budějovice, gastronomie, kuchař, Barack Obama, Bill Clinton, USA, festival, Česko, Nové Hrady, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gastrofest přivítá kuchaře, jenž vařil pro Clintona a Obamu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.