Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeši podpořili matku, která v Norsku bojuje o své děti

První den jihočeské petiční akce, která se snaží poukázat na kauzu dvou českých dětí, jež jsou zadržovány norskými úřady, podpořily stovky Jihočechů. Party dobrovolníků sbíraly podpisy v Českých Budějovicích, Písku a Vimperku.

„Reakce byly vesměs pozitivní,“ zhodnotil pondělní petiční akci v Písku koordinátor Aleš Procházka. „Řadě lidí jsme museli celou kauzu přiblížit, ale našlo se i několik jedinců, kteří byli o celé problematice velmi dobře informováni.“

V Budějcích se většina procházejících s kauzou seznámila až díky petiční akci. „Museli jsme jim celou problematiku vysvětlit, takže to šlo pomaleji, ale musím říct, že většina lidí souhlasila, že postupy norských úřadů nejsou správné,“ řekl koordinátor pro České Budějovice Jan Třeštík a dodal, že právě seznámení veřejnosti s celou kauzou je jedním z hlavních cílů petiční akce.

Ta bude v krajském městě pokračovat ještě dnes od 13 do 16 hodin opět u Prioru. Petiční archy rovněž naleznete i na Malém náměstí v Prachaticích (od 14 do 16 hodin) a zítra na náměstí Františka Křižíka v Táboře (od 14 do 17 hodin).

Iniciátory petice jsou jihočeští Svobodní. „S celou akcí nám ale aktivně pomáhá i řada lidí, kteří s politikou nemají nic společného. Naše myšlenka se jim zalíbila a okamžitě se jí ve svých městech chopili,“ upozornil Jan Třeštík.

Spolukoordinátor petiční akce a krajský místopředseda Strany svobodných občanů Milan Černoch zmínil, že petiční archy budou následně zaslány Vládě České republiky. „S výzvou, aby využila všech diplomatických a politických prostředků k záchraně unesených českých dětí norskými úřady,“ dodal.

Štítky petice, Norsko, děti, úřady, Svobodní, České Budějovice, jižní Čechy, Písek, Vimperk, Aleš Procházka, Strana svobodných občanů, František Křižík, Česko, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši podpořili matku, která v Norsku bojuje o své děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.