Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihočeští policisté byli oceněni na Pražském hradě

Ve středu odpoledne se v prostorech Pražského hradu uskutečnilo slavnostní ocenění v rámci projektu Zlatý záchranářský kříž 2012, který je udělován laické i odborné veřejnosti za záslužné činy při záchraně lidského života.

Jihočeský kraj měl hned několik zastoupení a to jak ze strany příslušníků Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, tak i mladého chlapce z Volarska, jenž svým hrdinským činem ochránil své blízké a sousedy při požáru bytové jednotky.

Z řad policistů převzal z rukou prezidenta České republiky, Miloše Zemana, nadpraporčík Miroslav Kolář, služebně zařazen na obvodním oddělení Český Krumlov - Cenu policejního prezidenta 2012 za záslužný čin při záchraně lidských životů v panelovém domě.

Miroslav Kolář 3. prosince loňského roku v době svého osobního volna vyvedl společně s přítelkyní z hořícího panelového domu v České Krumlově 17 osob seniorského věku, kterým svým bleskurychlým skutkem zachránili životy před uhořením či udušením.

Dále byli oceněni policisté oddělení hlídkové služby České Budějovice – nadstrážmistři Grosschopf, Proksch, Kročák a Brousek, kteří obdrželi Cenu generálního mediálního partnera pro rok 2012.

Skleněnou cenu dostali policisté za záslužný čin, když loni 27. srpna s nasazením vlastních životů vyvedli v Českých Budějovicích z činžovního domu šest osob při požáru bytové jednotky.

Tisková zpráva
Foto: www.zachranarskykriz.cz

Štítky Zlatý záchranářský kříž, 2012, ocenění, policie, hasiči, Pražský hrad, jihočeský, Jihočeský kraj, Miloš Zeman, Český Krumlov, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté byli oceněni na Pražském hradě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.