Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tajemník Zdeněk Řeřábek versus Magistrát České Budějovice. Dnes stanou u soudu! Padne konečný verdikt?

Dlouhodobá, ostře sledovaná kauza je právě dnes vysoce aktuální - měla by být po roce vyřešena. Záměrně vám tedy předkládáme pouze relevantní fakta dosavadního vývoje kauzy, závěr – rozhodnutí krajského soudu – bude aktuálně doplněn.




1999
Ing. Zdeněk Řeřábek jmenován tajemníkem Magistrátu města České Budějovice


27.4. 2010
Primátor města České Budějovice Juraj Thoma odvolal Zdeňka Řeřábka z funkce tajemníka Magistrátu města České Budějovice. V souladu se zákonem o obcích se tak stalo se souhlasem ředitele Krajského úřadu Jihočeského kraje. Důvodem pro odvolání byla údajná závažná porušení zákonem stanovených povinností.


Zdeněk Řeřábek předložil lékařské potvrzení o pracovní neschopnosti.

Primátor Českých Budějovic Juraj Thoma dočasně pověřuje výkonem funkce tajemníka magistrátu vedoucího správního odboru Ing. Václava Suchopára.

17. 6. 2010
Juraj Thoma je Zastupitelstvem města České Budějovice odvolán z funkce primátora města.

24. 6 2010
Zastupitelstvo města volí  primátorem města Miroslava Tettera.

28. 6. 2010
Zdeněk Řeřábek podává k Okresnímu soudu v Českých Budějovicích žalobu „o určení neplatnosti odvolání z funkce tajemníka Magistrátu města České Budějovice“.

16. 8. 2010
Okresní soud ukládá Městu České Budějovice, aby se do 30 dnů k žalobě vyjádřilo. Soudní usnesení přesně stanovuje kroky, které město musí učinit, pokud se žalobou nesouhlasí („žalovaný je povinen vylíčit rozhodující skutečnosti, na nichž staví svou obranu proti žalobě“). Pokud by město do 30 dnů argumenty na svou obhajobu nedodalo nebo se vůbec nevyjádřilo, má se automaticky za to, že žalobu Zdeňka Řeřábka uznává (§153 Občanského soudního řádu).

14. 9. 2010
Zdeněk Řeřábek předkládá k Okresnímu soudu „návrh na schválení smíru soudem“. V dopise zaslaném soudu uvádí, že na smírném řešení sporu se dohodl s Městem České Budějovice.

15. 9. 2010
Poslední den lhůty pro podání argumentů města na obranu proti žalobě Zdeňka Řeřábka. Primátor Tetter oznamuje Okresnímu soudu, že „město České Budějovice přistupuje k navrženému smíru a s jeho obsahem souhlasí bez výhrad.“

17. 9. 2010
Primátor Tetter oznamuje Okresnímu soudu, že „město České Budějovice po zvážení všech okolností bere udělený souhlas ze dne 17. září 2010 zpět a na smír nepřistupuje.“ Ani v tomto vyjádření však nejsou uvedeny argumenty na obranu proti žalobě Zdeňka Řeřábka. Město tedy jeho žalobu de iure  uznává bez výhrad.

23.11.2010
Ustavující zastupitelstvo Města České Budějovice volí primátorem města Juraje Thomu.

18.1. 2011
Okresní soud rozhoduje „o určení neplatnosti odvolání z funkce rozsudkem pro uznání“. V odůvodnění rozsudku se uvádí, že město coby žalovaný se k žalobě Zdeňka Řeřábka nevyjádřilo, přestože bylo poučeno, že v takovém případě soud rozhodne rozsudkem pro uznání.

21. 2. 2011
Město se proti rozsudku okresního soudu ve stanovené lhůtě odvolává.

19.4. 2011
Krajský soud by měl vydat v kauze Zdeněk Řeřábek versus Město České Budějovice konečný verdikt.

Autor: askew x

Štítky České Budějovice, žaloba, okresní soud, Juraj Thoma, primátor, Miroslav Tetter, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Matoušek

Bylo by fajn, kdyby byl už konec týhle trapý kauzy....

Úterý, 19. dubna 2011, 00:28Odpovědět

Tajemník Zdeněk Řeřábek  versus Magistrát České Budějovice. Dnes stanou u soudu! Padne konečný verdikt?  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.