Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vodní recese nejen na Malši

Drbna je všude, Drbně nic neunikne a neuniklo jí ani to, že zatímco na slepém rameni Malše v sobotu vládly vodní hry a recese, o pár set metrů dál, v parku Na sadech, se pro svéráznou recesi rozhodla i jedna fontána.

Patrně usoudila, že recese není nikdy dost a tak začala vodotryskat úplně jinam, než by měla. Prostě nasměrovala gejzírek vody za okraj fontány a...a tryskala a tryskala. K velkému údivu kolemjdoucích Budějčáků a k velké radosti kolem se batolících a pobíhajících Budějčat. Stále se zvětšující rybník vody kolem fontány, který se postupně rozléval i do keřů za fontánkou, určitě potěšil vyprahlou trávu a lehce ovadlé rostliny na záhonech.

Recese, radost a vydatná závlaha rostlinstva jsou záležitosti bezesporu pozitivní, množství odtryskané vody, které bude nepochybně zaplaceno z městské kasy, už tak pozitivní není. Kam zavolat? Drbna vytipovala několik čísel, na kterých předpokládala, že by mělo být možné nahlásit závadu. Marně. Reakcí na volání bylo vyzvánění, nebo záznamník, nebo hlasová schránka. Ale je možné, že Drbna nevolala na ta správná čísla. Možná by nebylo od věci umístit v parku Na sadech ( a nejen tam) informační tabule se sdělením, která firma má park ve své správě a na jaká telefonní čísla je možné volat, pokud my Budějčáci zjistíme nějakou závadu nebo velký nepořádek ( záměrně píšu velký, protože těch malých nepořádků – papírků, PET lahví, psích exkrementů atd. je bohužel v parku pořád dost).

Drbna samozřejmě ví, že fontána nezměnila směr svého vodotryskání sama od sebe, to musely udělat nějaké nenechavé ruce. Doufejme, že jiné, šikovné ruce opravářské, zase gejzír vody vrátily tam, kam patří – DO fontánky.

A jestli nevrátily, tak tam tryská doteď.

Štítky recese, Malše, fontána

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodní recese nejen na Malši  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.