Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Fiktivní firmy žáků Střední školy obchodní opět skvěle obstály ve velké konkurenci

PR článek

Ve dnech 16. až 18. března 2016 se žáci Střední školy obchodní, České Budějovice, Husova 9, zúčastnili 22. ročníku Mezinárodního veletrhu fiktivních firem, který se uskutečnil na výstavišti Holešovice v Praze. Cílem veletrhu bylo vyzkoušet, prohloubit a procvičit poznatky nejen z odborných předmětů, ale i z cizích jazyků, převážně jazyka anglického a německého. Neméně důležité byly také komunikační dovednosti. Všechny své nabyté znalosti mohli žáci aplikovat v praxi a ověřit si ve fiktivním prostředí své podnikatelské schopnosti a dovednosti.

Předmět Fiktivní firma navozuje prostředí jednotlivých oddělení podniku. Na Střední škole obchodní, České Budějovice, Husova 9 k jeho výuce slouží dvě nové odborné učebny vybavené tou nejmodernější technikou. Žáci v průběhu studia projdou od založení firmy po její vedení. Řeší různé, a to i krizové situace. Obchodují s tuzemskými a zahraničními firmami. Využívají IT technologie se specializovanými softwary, skartovací stroje, multifunkční kopírovací technologie a další zařízení běžná v současném podnikání. V učebně fiktivní firmy zaměřené na obchod je nainstalována elektronická pokladna. V učebně zaměřené na podnikání spojené s cestovním ruchem zas recepční a rezervační systémy, včetně závěsných mapových systémů. V obou jsou docházkové hodiny, které bývají využívány i v práci mzdové účtárny. Moderní vybavení a pragmatický přístup pedagogů výrazně zvyšuje šance absolventů Střední školy obchodní na uplatnění v praxi.

Žáci školy na veletrhu prezentovali své dvě fiktivní firmy, a to společnost zaměřenou na výrobu nábytku z palet Husův Meubles, s. r. o. a firmu na zážitky Adrenalin a wellness centrum, s. r. o.


Obě fiktivní firmy na veletrhu v Praze.

Po oba dva dny navštěvovali firmy nejen zákazníci, ale i hodnotitelé z řad pořadatelů, kteří posuzovali znalosti a dovednosti žáků, jejich vystupování i schopnost domluvit se v cizím jazyce. Program byl kromě obchodování a hodnocení jednotlivých firem prokládán kulturním programem, nesoutěžními prezentacemi a spoty, které prezentovali členové fiktivních firem.

Ve velké konkurenci 119 přihlášených tuzemských a zahraničních fiktivních firem se fiktivní firmy školy celkově umístily v 1. polovině výsledkové listiny a v soutěžní kategorii o nejlepší katalog na 6. a 8. místě. I tento rok se fiktivní firmy přihlásily do dalších z nepovinných soutěží o nejlepší plakát a firma Husův Meubles se umístila na 19. místě

Ředitelka školy Jarmila Benýšková oceňuje, že v tak silné konkurenci fiktivních firem žáci školy již poněkolikáté dokázali, že řešení reálných podnikatelských aktivit ve fiktivním prostředí je správnou cestou k úzkému propojení teorie a praxe. Zdůrazňuje, že zkušenosti získané ve škole navíc přispívají k větší samostatnosti žáků a jejich snazšímu uplatnění na trhu práce.

Autoři

Štítky střední škola, veletrh, Praha, České Budějovice, Holešovice, učebna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fiktivní firmy žáků Střední školy obchodní opět skvěle obstály ve velké konkurenci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.