Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Podzim ve znamení návštěv na Střední škole obchodní

PR článek

Na Střední škole obchodní, České Budějovice, Husova 9 bylo v uplynulých měsících opravdu rušno. Již od září zde působí lektorka anglického jazyka z USA, Taylor Kloha. Na návštěvu školy zavítal v listopadu i samotný americký velvyslanec Andrew Schapiro. Před nedávnem škola hostila také fiktivní firmy z různých škol z České republiky i Slovenska v rámci již 3. ročníku Veletrhu fiktivních firem, který škola pořádá.

Rodilá mluvčí z USA asistuje od září při výuce na Střední škole obchodní

Střední škola obchodní se stala jednou z dvaceti středních škol v republice, na které v letošním roce, v rámci mezivládního Fulbrightova stipendijního programu, působí asistentka pedagoga z USA.  

Američanka Taylor Kloha se bude po celý školní rok podílet na hodinách anglického jazyka a konverzace v anglickém jazyce. Dle jejích slov se snaží zprostředkovat angličtinu žákům zábavnou formou tak, aby je výuka co nejvíce zaujala. „Když jsem zde začala učit, byla jsem překvapena, na jak vysoké úrovni je angličtina některých žáků. Baví mě pro ně vymýšlet zajímavé a zábavné způsoby učení,“ říká o svých dosavadních zkušenostech. Soudě dle vyjádření žáků se jí zaujmout opravdu daří. „Hodiny s Taylor jsou skvělé. Je to jinak pojaté učení angličtiny, při němž se více mluví, učíme se být méně nervózní a celkově nás hodiny velmi baví,“ shodují se vesměs žáci 1. a 3. ročníku oboru Cestovní ruch. 

Asistovat bude i v předmětech Zeměpis cestovního ruchu a Fiktivní firma. „Jsem nadšená, že mohu pomáhat s angličtinou i v odborných předmětech, protože si myslím, že je důležité používat angličtinu i v praxi, nejen při hodinách angličtiny,“ hodnotí svou výuku Taylor, která se podílí i na volnočasových aktivitách žáků. Kromě exkurzí jsou to zejména pravidelná mimoškolní setkávání anglického klubu, při nichž mají žáci možnost pohovořit si s Taylor i v neformálních situacích.

Pobyt rodilé mluvčí na škole je přínosem pro všechny žáky nejen maturitních oborů. Pomůže žákům zlepšit komunikační dovednosti, rozšířit slovní zásobu a odstranit přirozený ostych a zábrany při vyjadřování vlastních myšlenek v cizím jazyce.

„Zachovejte si kritické myšlení a zdvořilost!“ vyzval v listopadu žáky Střední školy obchodní americký velvyslanec

Dne 22. listopadu měla Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 tu čest přivítat na své půdě amerického velvyslance Andrewa Schapira. Ten přijel na plánovanou besedu s žáky, ale také za asistentkou Taylor Kloha.

Po příjezdu se americký velvyslanec pozdravil s vedením školy a pedagogy, byla mu představena škola, její činnost a zaměření. Andrew Schapiro ocenil zejména provázanost teoretické výuky s praxí, skvělé technické vybavení školy, velmi ho zaujal i předmět Fiktivní firma. Dále se diskutovalo o programu Fulbright. Zhodnoceny byly přínosy pobytu asistentky Taylor Kloha na Střední škole obchodní. 

Dalším bodem programu byla beseda s žáky, kterou zahájil velvyslanec Schapiro poutavou prezentací, při které zdůraznil důležitost vřelých česko-amerických vztahů napříč historií až po současnost. Hovořil také o současném světovém dění a mimo jiné žáky vyzval k tomu, aby si i při záplavě současných internetových zpráv zachovali kritické myšlení a zdvořilost. Podle Schapira je velmi důležité hovořit s mladými lidmi, jelikož oni jsou ti, kteří budou tvořit naši budoucnost.

V diskusi žáky nejvíce zajímalo, jak vypadá běžný den velvyslance, jaký je jeho názor na zvolení nového amerického prezidenta nebo jaké je jeho oblíbené české jídlo. Žáci byli ze setkání nadšeni a mnozí z nich využili příležitosti se s velvyslancem vyfotografovat či se s ním krátce osobně pozdravit. Návštěvu završila prohlídka školy, při které Schapiro nahlédl přímo do výuky v některých třídách. Tato návštěva byla zcela nepochybně velkým přínosem a ojedinělou zkušeností pro všechny zúčastněné, zejména však pro žáky, kteří byli z tak vzácné a milé návštěvy doslova nadšeni.

3. ročník Veletrhu fiktivních firem ovládly firmy ze Slovenska, Střední škola obchodní má nejlepší firemní katalog

Pod záštitou Jihočeského kraje a města České Budějovice se v rámci celostátní výstavy Vzdělání a řemeslo uskutečnil třetí ročník Veletrhu fiktivních firem. Zúčastnilo se ho jedenáct vystavujících fiktivních firem žáků středních škol z České republiky a Slovenska.

„Jedním z cílů školy je úzce propojit teoretické vzdělávání s praxí a přiblížit se tak požadavkům trhu práce. K tomu má také dopomoci i právě zakončený třetí ročník Veletrhu fiktivních firem. Žáci z různých středních škol zde mohli porovnat své podnikatelské záměry a vyzkoušet si formy propagace a oslovování potencionálních zákazníků nebo navázat nové obchodní kontakty s jinými fiktivními firmami. Prokázali samostatnost, zodpovědnost, ale i schopnost týmové práce, komunikace, uplatnili své obchodní znalosti a dovednosti,“ říká Jarmila Benýšková, ředitelka Střední školy obchodní.

Žáci soutěžili o hodnotné ceny sponzorů. V rámci doprovodného programu se návštěvníci seznámili s prezentacemi škol vystavujících firem nebo se mohli zúčastnit workshopu pořádaného firmou E.ON, jednoho z významných sponzorů veletrhu. Workshop byl zaměřen na hledání pracovních příležitostí. Účastníci se dozvěděli praktické tipy ohledně psaní životopisu či přípravy na pracovní pohovor.


Zajímáte se také o podnikání? Chcete být úspěšní ve své profesi? Prostředí školy vybavené tou nejmodernější technikou máte možnost poznat při Dnech otevřených dveří. Navštivte Střední školu obchodní ve dnech 13. a 14. ledna a 10. února.

Štítky střední škola, angličtina, návštěva, Andrew Schapiro, USA, Slovensko, České Budějovice, Česko, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzim ve znamení návštěv na Střední škole obchodní  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.