Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Za hokejem na univerzitu. Na Teologické fakultě bude přednášet hokejista Matouš Venkrbec

Hokeje si letos Budějčáci užili více než dost. Motor dokráčel až do baráže, DDM se střetlo s juniorkou Austrálie, měli jsme tu derby univerzit a nakonec i Carlson Hockey Games. Komu se po hokeji stýská, smutnit nemusí.

Tentokrát za hokejem nepůjdeme do Budvar arény, ale úplně jinam - na Teologickou fakultu Jihočeské univerzity. Kdo by to byl čekal, že? Právě zde se ale ve středu 10. května od 16:00 hodin uskuteční přednáška Matouše Venkrbce. Hokejisty, jehož příběh je opravdu velmi inspirativní.

Kariéra Matouše Venkrbce se rozvíjela opravdu velmi slušně. Patřil k nejlepším hráčům olomoucké juniorky a v sezoně 2009/2010 se objevil ve 21 zápasech tehdy ještě prvoligové Olomouce, ve kterých zapsal 12 bodů. Po tomto ročníku se ale rozhodl s hokejem v pouhých 21 letech skončit. Důvod? Hokej ho nenaplňoval, nebyl šťastný. Když odcházel, s návratem do vrcholového sportu nepočítal, považoval ho za nemožný.

Zimák vyměnil na tři roky za akademické prostředí. Na Univerzitě Palackého v Olomouci vystudoval management sportu a teologii. Hokeje se ale ani na vysoké škole nezbavil, jen na něj nahlížel teoreticky. Důkazem jsou jeho bakalářské práce Spiritualita hráčů ledního hokeje a Křesťan ve světě vrcholového sportu.

Matouš se k vrcholovému hokeji vrátil v sezoně 2013/2014, kdy začal nastupovat za Jestřáby Prostějov. Okamžitě se zařadil mezi nejplatnější hráče týmu a s týmem postoupil do druhé nejvyšší soutěže. V následujícím ročníku si připsal dokonce první starty v Extralize, a to za Pardubice. V sezóně  2015/2016 zvítězil v anketě Sympaťák roku WSM ligy a v posledním ročníku WSM ligy poprvé nosil na dresu kapitánské „céčko“.

Středeční přednáška „Křesťan ve světě sportu“ není určena jen vysokoškolským studentům, ale všem zájemcům z řad veřejnosti. Vstup je zdarma. Řešeny budou otázky jako: Může být vrcholový sportovec křesťanem? S čím se setkává a s čím bojuje. Patří Bůh na ledovou plochu, do zápasu? Jakou roli v něm může hrát? Kdo je vítěz a kdo poražený?

Štítky hokej, Austrálie, univerzita, Budvar aréna, Teologická fakulta Jihočeské univerzity, sport, HC Olomouc, Univerzita Palackého v Olomouci, HC Dynamo Pardubice, LHK Jestřábi Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za hokejem na univerzitu. Na Teologické fakultě bude přednášet hokejista Matouš Venkrbec  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.