Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z potravin v jižních Čechách nejvíce zdražil cukr krystal

Obchodníci v Jihočeském kraji nejvíce zvýšili ceny krystalového cukru, levnější je přírodní minerální uhličitá voda. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ), které zveřejnil v pátek.V Jihočeském kraji mezi 8. březnem a 12. dubnem 2011 zdražilo 18 z 26 sledovaných potravin, osm jich naopak zlevnilo.

Nejvýraznější zdražení v kraji zaznamenali statistici u krystalového cukru, a to o 20,92 procenta. Kilogram se nyní prodává za 23,12 koruny. K dalším potravinám, které v Jihočeském kraji zdražily, patří například čerstvá vejce, pomeranče, polotučné mléko či sýr eidam.

V kraji naopak nejvíce zlevnila přírodní minerální uhličitá voda, a to o 13,66 procenta. Litr tak stojí 7,46 koruny. Jihočeští obchodníci zlevňovali také například banány, rajčata či jablka.

Během uplynulých pěti týdnů v České republice nejvíce zdražil krystalový cukr (+ 18,86 procenta). Kilogram se dá v tuzemsku pořídit v průměru za 22,81 koruny. Obchodníci zvyšovali ceny například také vepřové pečeně, kuchaných kuřat, vajec, másla, mouky, pečiva nebo brambor. Naopak s cenou dolů šla nejvýrazněji rajčata (- 15,60 procenta na 31,93 koruny za kilogram). Spolu s pomeranči zlevnily například také banány, jablka, pivo, těstoviny, rýže nebo šunkový salám.

autor: Tomáš Králíček

Štítky Jihočeský kraj, cukr, jídlo, Český statistický úřad, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z potravin v jižních Čechách nejvíce zdražil cukr krystal  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.