Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zápisy do českobudějovických mateřských škol začnou 28. března

Zápis ve všech čtyřiadvaceti mateřských školách v Českých Budějovicích se uskuteční v týdnu od 28. března do 1.dubna 2011. Aktuální počet míst ve školkách je nyní 2824, řekl agentuře primátor Juraj Thoma (HOPB).

Ve stejném termínu budou rodiče zapisovat své děti i v Základní škole Ludvíka Kuby v Rožnově, kde v letních měsících vyroste nová trojtřídní školka s kapacitou 75 míst. O přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání rozhoduje ředitelka příslušné mateřské školy za podmínek stanovených školským zákonem a při přijímání postupuje podle správního řádu.

"Přednostně se přijímají děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky a děti s odkladem povinné školní docházky. Při zápisu předloží zákonný zástupce dítěte vyplněnou žádost o přijetí, evidenční list potvrzený lékařem, občanský průkaz, rodný list dítěte, a pokud pobírá rodičovský příspěvek, také oznámení o schválení nároku na něj," řekl Thoma.

"Do mateřských škol budeme přijímat děti s trvalým pobytem v Českých Budějovicích, dále ty, jejichž zákonný zástupce je zaměstnaný či nezaměstnaný, ale nepobírá rodičovský příspěvek a zřetel budeme brát i na sourozence, z nichž jeden je už ve školce umístěný," uvedla vedoucí odboru školství Dagmar Koubová s tím, že pokud příjmou mateřské školy více žádostí tříletých dětí než mají počet volných míst, bude dalším kritériem pro rozhodnutí o přijetí datum narození dítěte.

Dobrin Stojcev
 

Štítky mateřská škola, Juraj Thoma, České Budějovice, Občané pro Budějovice, Ludvík Kuba, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápisy do českobudějovických mateřských škol začnou 28. března  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.