Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pacientů s chřipkou v Jihočeském kraji za uplynulý týden přibylo

Počet pacientů s chřipkou v Jihočeském kraji v posledním týdnu o devět procent vzrostl. Hygienici aktuálně evidují 1093 pacientů na 100 tisíc obyvatel. Nejvíce zasažená je kategorie dětí do pěti let. Na 100 tisíc lidí připadá 3035 onemocnění.

„Zaznamenali jsme postupný nárůst akutních respiračních onemocnění. Ale stále nejde o zvýšený výskyt nebo o epidemii,“ uvedla Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice. Hranice epidemie podle ní začíná, když počet pacientů překročí hranici 1500 na 100 tisíc obyvatel.

Ve čtvrtém týdnu letošního roku přibylo nejvíce onemocněných chřipkou ve věkové kategorii šest až 14 let. Momentálně jich hygienici zaznamenali 2093. Přitom ve třetím týdnu bylo ve stejné věkové kategorii 1766 pacientů, což znamená nárůst o více než 18 procent. Nejodolnější jsou momentálně senioři nad 60 let, kde nemocných za poslední týden ubylo.

Hygienici kvůli chřipce zatím nikde v regionu letos nemuseli zakazovat návštěvy v nemocnicích nebo v domovech pro seniory. Na konci ledna loňského roku byl výskyt chřipky intenzivnější, tehdy připadalo na 100 tisíc obyvatel Jihočeského kraje 1989 pacientů a hygienici vyhlásili epidemii.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky chřipka, pacient, Jihočeský kraj, epidemie, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientů s chřipkou v Jihočeském kraji za uplynulý týden přibylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.