Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českobudějovická nemocnice začíná jako první s unikátní plastikou prsou

V Nemocnici České Budějovice začínají jako vůbec první v republice s unikátní operací prsou – modelací pomocí takzvané vnitřní podprsenky. Zákrok mohou podstoupit ženy, které chtějí například vymodelovat povislá ňadra nebo zmenšit a upravit velké poprsí. Českobudějovičtí plastičtí chirurgové se tuto novou metodu naučili přímo od světově známého estetického chirurga Fabia Nahase z Brazílie, který patří mezi světovou špičku ve svém oboru.

„Modelace prsou pomocí takzvané vnitřní podprsenky spočívá v přeložení dolní části prsní tkáně. Jinými slovy, tkáň z levé části prsu se přeloží k pravé části a tkáň z pravé části se přeloží přes tuto levou část. Díky této podpoře prs odolává dlouhodobě až trvale gravitaci a celkový dlouhodobý výsledek je tak lepší než u jiných metod,“ uvedl primář Oddělení plastické chirurgie Nemocnice České Budějovice Vladimír Mařík.

Českobudějovičtí plastičtí chirurgové si tento nový způsob modelace prsou osvojili díky nedávné návštěvě uznávaného estetického chirurga, specialisty na plastiku prsou a břicha, Brazilce Fabia Nahase. Ten do jižních Čech zavítal v minulém týdnu na pozvání primáře Maříka, který je zároveň českým zástupcem v nejvýznamnější organizaci plastických chirurgů na světě International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS). Při své několikadenní návštěvě tu profesor Nahas provedl operace prsou a břicha a naučil zdejší lékaře novým konceptům v zákrocích estetické chirurgie. Vedl zde také jednodenní kurz pro plastické chirurgy z České republiky.

„Velmi oceňuji výsledky práce primáře Maříka, jeho zástupce doktora Kuriala a dalších jejich kolegů. Jsou srovnatelné s výsledky světových pracovišť. Svou činnost se snaží neustále zdokonalovat a pracují na sobě,“ řekl při své návštěvě Fabio Nahas, jehož učitelem byl nedávno zesnulý brazilský plastický chirurg Ivo Pitanguy, považovaný za zakladatele estetické chirurgie na světě a po fotbalistovi Pélem druhá největší brazilská celebrita.

Fabio Nahas českobudějovickým chirurgům ukázal také nový koncept plastiky břicha, při kterém dochází ke zmenšení a modelaci břicha. „Při tomto zákroku dbá na maximální rekonstrukci břišní svalové stěny, což zlepšuje tvar břicha. A například prakticky nepoužívá drény (zdravotnické prostředky určené k odvodu fyziologických nebo patologických tekutin z těla). Tento nový způsob plastiky břicha začneme také používat,“ řekl zástupce primáře Oddělení plastické chirurgie Nemocnice České Budějovice Pavel Kurial.

Lékaři Oddělení plastické chirurgie českobudějovické nemocnice patří mezi průkopníky nových metod v tomto oboru. Před osmi lety zde například začali nabízet ženám s nadváhou speciální zákrok, který umožní odlehčit tělu pacientek během jedné operace až několik litrů tuku z krajiny břicha a současně odstranit nadbytečnou kůži. Úspěchy slaví nejen na poli estetické medicíny. V roce 2005 se zapsali do historie domácí i světové medicíny operací, díky níž zachránili ucho odtržené spolu s velkou záušní oblastí vlasaté části hlavy sedmiletému chlapci a o několik měsíců později vrátili do plnohodnotného života pětatřicetiletou ženu, kterou při práci na poli totálně skalpoval stroj na třídění brambor. O rok později dokázali uzdravit osmatřicetiletou ženu, kterou rozsáhle a devastačně skalpoval stroj v drůbežárně. Před týdnem doktor Jan Kasper například přenesl mikrochirurgickou technikou kloub prstu z nohy na prst na ruce. Lékaři oddělení ročně provedou až 1500 operací.

Štítky ňadra, Nemocnice České Budějovice, plastika, plastický chirurg, Škoda Fabia, Brazílie, Vladimír Mařík, České Budějovice, Ivo Pitanguy, Jan Kasper

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická nemocnice začíná jako první s unikátní plastikou prsou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.