Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lékaři budou na onkologických dnech řešit nádory plic

Léčba a diagnostika nádorů plic bude hlavním tématem třiadvacátého ročníku Jihočeských onkologických dnů, které Nemocnice České Budějovice, pořádá 20. až 22. října v Zámecké jízdárně českokrumlovského zámku. Akce se pravidelně účastní 400 odborníků z České republiky a Slovenské republiky a více než 30 vystavujících firem.

„Kongres každoročně slouží k výměně zkušeností a diskusi k moderním trendům v oblasti diagnostiky a léčby nádorů. Proto na něj zavítají nejen kliničtí onkologové a radioterapeuti, ale i chirurgové, patologové, radiodiagnostici a  letos i pneumologové a další odborníci,“ uvedl primář Onkologického oddělení Nemocnice České Budějovice a vědecký sekretář kongresu Václav Janovský.

Předmětem letošního kongresu budou například témata jako epidemiologie zhoubného novotvaru průdušnice, průdušky a plic v České republice, rizikové faktory a novinky ve screeningu a v patologii plicního karcinomu, zobrazovací metody v diagnosticenádorů plic, novinky ve všech léčebných způsobech – v chirurgii, v systémové léčbě chemoterapií, biologické léčbě a imunoterapii, nebo moderní techniky radioterapie nádorů plic.

„I když jsou zhoubné nádory spojené s představou smrti, díky neustálému pokroku v medicíně je řada nádorů vyléčitelných. Důležitá je ale včasná diagnostika, k níž napomáhá zejména prevence. Je veřejně známo, že mezi příčiny vzniku zhoubných nádorů patří například životní styl, stres, stravovací návyky, kouření, alkohol, prostředí, dědičné faktory a další,“ řekl primář Janovský.

 

Tisková zpráva

Štítky rakovina, plíce, Nemocnice České Budějovice, Česko, Slovensko, Václav Janovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékaři budou na onkologických dnech řešit nádory plic  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.