Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jihočeském kraji začala chřipková epidemie, nejvíce jsou nemocné děti

Hygienici v Jihočeském kraji evidují počínající chřipkovou epidemii. Počet pacientů s akutním respiračním onemocněním stoupnul za poslední týden na 1989 na 100 tisíc obyvatel. Hranice chřipkové epidemie je při 1700 nemocných lidí. Za poslední týden narostl počet pacientů o více než 38 procent.

„Akutní respirační onemocnění evidujeme prakticky v rovnoměrné míře ve všech oblastech kraje. Nejvíce postiženou kategorií jsou děti,“ řekla Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Chřipka a virové onemocnění se rozmohly především v posledních dnech. Například v prvním týdnu letošního roku hygienici registrovali 962 pacientů na 100 tisíc obyvatel.

Kvůli chřipce ve středu zakázaly návštěvy nemocnice v Českých Budějovicích a v Jindřichově Hradci. O den později začalo platit stejné nařízení také v budějckém domově pro seniory Hvízdal.

Od dneška jsou pak zakázány návštěvy v domově důchodců v Hluboké nad Vltavou, v sobotu začne zákaz platit v Prachaticích, od neděle v českokrumlovské nemocnici a v pondělí ve Strakonicích.

ČTĚTE TAKÉ: Návštěvy v nemocnici budou od středy zakázané

Jitka Luňáčková potvrdila, že se už objevilo několik případů chřipky s těžkým průběhem. Ale jednalo se vždy o lidi, kteří primárně trpěli jinou chorobou, a chřipka jejich stav výrazně zkomplikovala.

„V případě epidemie je důležitá ohleduplnost všech lidí. To znamená, aby se pacienti vyhnuli místům, kde se shromažďuje více osob a zabránili tak dalšímu šíření onemocnění,“ řekla Luňáčková.

Zdroj: ČTK

Štítky chřipková epidemie, Jihočeský kraj, zákaz návštěv, pacient, nemoc, chřipka, Krajská hygienická stanice, Nemocnice České Budějovice, Jindřichův Hradec, Hluboká nad Vltavou, Prachatice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji začala chřipková epidemie, nejvíce jsou nemocné děti  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.